Skip to content Skip to footer

Product Awards 2013: Topul celor mai bune anvelope de iarna

anvelope iarna continental contiwintercontact ts850

Daca ne gandim la iernile geroase din ultimii ani, orice sofer ar trebuie sa isi puna urmatoarea intrebare : ,,Ce anvelope de iarna ar trebui sa-mi cumpar?”. Auto Express a gasit raspunsul la aceasta intrebare dupa 12 teste desfasurate pe o perioada de doua saptamani. Primele teste s-au desfasurat in nordul inghetat al Suediei, apoi in Germania la temperaturi reci si umede.

Echipa Auto Express a testat opt modele de anvelope de iarna pentru a afla care dintre acestea promit cea mai buna aderenta pe zapada si gheata. Dimensiunea testata a fost 205/55 R16. In fiecare test a fost inclusa si o anvelope de vara, pentru a putea compara performantele si design-ul cauciucului, comparativ cu cele de iarna. Diferentele au fost pe masura celor anticipate.

Top 3 test Auto Express 2013:
Locul 1 – Anvelope iarna Continental ContiWinterContact T S850
Continental a castigat testul Auto Express din 2012 cu modelul ContiWinterContact TS 830 P, iar nou model ContiWinterContact TS 850 continua traditia. Nu de multe ori o anvelopa reuseste sa se impuna decisiv la aproape toate categoriile. Modelul ContiWinterContact T S850 s-a situat pe prima sau a doua pozitie in toate testele – mai putin la probele de zgomot interior si pret – dar a obtinut performate remarcabile pe circuitul inzapezit, umed si uscat.

anvelope iarna continental contiwintercontact ts850

Locul 2 – Goodyear UltraGrip 8
Goodyear este un fost castigator cu vechiul sau model UltraGrip 7 +. Noul model  UltraGrip 8 a ocupat al doilea loc, inregistrand o performanta laudabila. Goodyear UltraGrip 8 demostreaza aceleasi abilitati extraordinare ca si cele de vara pe circuitul umed, la testele de acvaplanare si pe pista de manevrabilitate pe teren uscat. Principalele dezavantaje ale modelului UltraGrip 8 s-au inregistrat in unele dintre testele pe drum inzapazit, dar si in cele de economie de combustibil, unde au ocupat pozitia a saptea.

anvelope iarna goodyear ultragrip 8

Locul 3 – Dunlop SP Winter Sport 4D
Dunlop SP Winter Sport 4D a reusit sa atinga asteptarile lansate in 2011 atunci cand echipa Auto Express a testat o versiune de pre-productie pe 17 inchi. Spre deosebire de cauciucurile Goodyear, modelul SP Winter Sport 4D a inregistrat rezultate remarcabile pe zapada, castigand chiar si in fata modelului Continental la testul de franare. Noile anvelope Dunlop SP Winter Sport 4D nu au dat dovada de aceeasi siguranta pe circuitul umed. La fel ca modelul UltraGrip 8, SP Winter Sport 4D nu a reusit sa obtina rezultate bune in testele de economie de combustibil.
anvelope iarna dunlop sp winter sport 4D

Lasa un comentariu

0/5