Skip to content Skip to footer

Premiul GOOD DESIGN 2016 pentru anvelopa Goodyear Eagle-360

Goodyear Eagle-360 este anvelopa concept sferica numita de catre revista Time una dintre cele mai bune inventii ale anului 2016. In luna decembrie 2016 Goodyear Eagle-360 a primit si premiul GOOD DESIGN 2016 la categoria Transport, conferit de Chicago Athenaeum Museum of Architecture and Design si Centrul European pentru Arhitectura Arta Design si Studii Urbane. GOOD DESIGN este cel mai vechi, prestigios si recunoscut program anual de decernare a premiilor pentru cele mai inovatoare si moderne produse industriale si desene sau modele grafice realizate in intreaga lume.

Pentru 2016 au fost selectate peste 900 de noi produse si modele grafice din peste 46 de tari, considerate demne de un premiu Good Design, fiind primite observatii din partea mai multor mii de producatori din intreaga lume. Acum, Goodyear Eagle-360 face parte din Colectia Permanenta de Design a muzeului Chicago Ateneu si va fi publicat in Anuarul Good Design 2016-2017.

Anvelopa concept Goodyear Eagle-360

Goodyear a prezentat Eagle-360 anul trecut la Geneva Motor Show. Anvelopa sferica imprimata 3D scoate in evidenta viziunea Goodyear pentru viitor si “prezinta o solutie de inspiratie pe termen lung pentru viitor, atunci cand ideea de conducere autonoma este de asteptat sa fie acceptata de societate”. Goodyear considera ca un pneu in forma sferica se potriveste cu cerintele anticipate ale mobilitatii autonome.

Goodyear Eagle-360

“Noi salutam aceasta mare recunoastere pentru munca extraordinara facuta de catre designerii si inginerii nostri care au dezvoltat Goodyear Eagle-360. Acesta arata ca Goodyear intr-adevar se afla in fruntea inovarii industriei si conducerii pe calea noilor tehnologii “, comenteaza Olivier Rousseau, Vicepresedinte Goodyear pentru consumatori PBU EMEA.

Surse : tyrepress.com, chi-athenaeum.org, wordlesstech.com, dezeen.com

Lasa un comentariu

0/5