Skip to content Skip to footer

Anvelope.ro la Observatorul A1 – Despre noua etichetare a anvelopelor

Noua etichetare a anvelopelor impusa de uniunea Europeana si reglementata in Romania prin legea 53/2012 care intra in vigoare de la 1 Noiembrie 2012 presupune ca anvelopele produse dupa Iulie 2012 sa aiba o eticheta care sa prezinte 3 criterii de eficienta dupa care pot fi clasificate anvelopele.

Aceste criterii de eficienta sunt:

– Rezistenta la rulare: Rezistentala rulare este marcata cu litere de la A la G unde litera D nu se foloseste. Diferenta intre fiecare clasa de rezistenta la rulare presupune un consum +- 0,1 l/100km. Pe durata de viata a anvelopelor poti economisi 240l de combustibil pentru a anvelopa cu litera A fata de o anvelopa cu litera G.

– Aderenta pe suprafete umede: Aderenta pe suprafete umede este marcata cu litere de la A la G unde literele D si G nu se folosesc. Diferenta intre fiecare clasa este de 3m la franare. Diferenta maxima intre A si G este de 18 m.

– Nivelul de zgomot: Nivelul de zgomot este masurat in Db unde poate lua valori intre 68 si 73 db.

Un exemplu de eticheta ar fi:

Intervievati de catre echipa stirilor de la Antena 1, unul dintre reprezentantii Anvelope.ro a prezentat pentru Observatorul din 31 Octombrie 2012 noua eticheta.

httpv://www.youtube.com/watch?v=Ns9U5eIl2-w&feature=vmdshb

Lasa un comentariu

0/5