Skip to content Skip to footer

Audi RS 3, cu pneuri Pirelli P Zero Trofeo R, stabileste un nou record pe Nurburgring

pneuri Pirelli P Zero Trofeo R

Noul Audi RS 3, echipat cu anvelope Pirelli P Zero Trofeo R, a stabilit un nou record pe legendarul circuit Nurburgring din Germania.

Nurburgring este etalonul pentru producatorii de modele sport atunci cand vine vorba de a testa performantele modelelor de serie pe un circuit de curse. Iar un record aici inseamna vanzari in plus si admiratia fanilor pasionati de sporturi cu motor.

In incercarea de a corecta timpul pe tur in clasa masinilor compacte, Audi a scos pe pista modelul RS 3 echipat cu anvelope de strada Pirelli P Zero Trofeo R. Cu un timp de 7 minute, 40 de secunde si 748 de miimi, Audi RS3 a doborat recordul anterior cu 4,64 de secunde.

Noul Audi RS3 a reusit aceasta performanta cu anvelopele Trofeo R, cu dimensiuni de 265/30Z R19 pe fata si 245/35Z R19 pe spate. Anvelopele mai mari pe fata imbunatatesc experienta de condus si ofera o senzatie mai sportiva.

Impreuna cu omologii lor de la Audi, inginerii Pirelli au dezvoltat o versiune personalizata a modelului P Zero Trofeo R pentru modelul RS 3: anvelopele pentru curse, ce sunt omologate, de asemenea, pentru utilizarea pe sosea, sunt derivate din experienta Pirelli obtinuta in cele mai importante competitii din lumea sporturilor cu motor.

Aceasta anvelopa foloseste cea mai recenta tehnologie, mai ales in ceea ce priveste compozitia, structura si modelul benzii de rulare, combinand cele mai bune performante posibile, atat pe sosea, cat si pe pista. De exemplu, designul modelului benzii de rulare este creat pentru a favoriza stabilitatea, precum si pentru a scurta distantele de franare si a imbunatati aderenta laterala.

Aceste anvelope sunt realizate la fabrica Izmit Pirelli din Turcia, folosind exact aceeasi tehnologie si echipamente care sunt utilizate pentru a face anvelope de ultima generatie folosite in competitii.

O alternativa pentru anvelopa P Zero Trofeo R este si versiunea P Zero, o anvelopa care este conceputa pentru utilizarea zilnica de catre soferii mai putin inclinati spre curse. Aceasta anvelopa combina performanta si confortul fara a compromite viteza, sportivitatea si controlul.

Pe langa completarea naturii sportive a Audi RS 3, P Zero este orientat si catre sustenabilitate: structura si materialele acestor anvelope au fost proiectate pentru a optimiza rezistenta la rulare, obtinand o calificare „A” pe eticheta europeana a anvelopelor, cu un consum redus de combustibil si fara consecinte asupra mediului.

In dezvoltarea acestei anvelope s-au folosit, de asemenea, tehnologia de proiectare si simularea virtuala ale Pirelli, reducandu-se astfel timpul de dezvoltare pentru a raspunde mai rapid cerintelor Audi si oferind alte beneficii in ceea ce priveste sustenabilitatea, fiind utilizate mai putine prototipuri fizice. Aceste anvelope personalizate poarta un marcaj specific AO, ce indica faptul ca au fost adaptate pentru Audi in conformitate cu strategia „perfect fit” a Pirelli.

pneuri Pirelli P Zero Trofeo R

 

Lasa un comentariu

0/5