Skip to content Skip to footer

Cea mai mare instalatie solara pe acoperis din lume va fi amplasata pe o fabrica de anvelope

Uzina Falken Tires a Sumitomo Rubber Industries din Thailanda va gazdui cea mai mare instalatie solara pe acoperis din lume amplasata pe o singura cladire.

Sumitomo Rubber Industries, care a fost fondata in 1909 de catre producatorul britanic de anvelope Dunlop, a fost primul producator de anvelope din Japonia. Este al cincilea cel mai mare producator de anvelope din lume si isi vinde anvelopele in peste 100 de tari.

Fabrica, care produce anvelope pentru piata europeana, se afla in provincia Rayong, la aproximativ 50 de kilometri (31 de mile) la sud-est de Bangkok. Iar odata ce va fi complet amenajata, se asteapta ca aceasta sa fie 100% sustenabila.

Cea mai mare instalatie solara pe acoperis din lume va acoperi o suprafata de 100.000 de metri patrati (1.076.391 de picioare patrate). Aceasta este mai mare decat 10 terenuri de fotbal american.

Va fi alcatuita din aproximativ 40.000 de panouri solare si se asteapta sa aiba o putere totala de aproximativ 22 de megawati (MW) atunci cand va fi pusa in functiune in ianuarie 2025. Pentru a avea o perspectiva, 22 MW de energie solara pe acoperis ar putea alimenta aproximativ 2 724 de gospodarii din SUA.

De asemenea, fabrica va primi un nou sistem de cogenerare pe gaz, care va consta in doua cazane de 6,6 MW alimentate cu energie regenerabila, care vor inlocui energia furnizata de companiile locale de utilitati. Biomasa obtinuta din surplusul de ramuri si trunchiuri dupa recoltarea arborilor de cauciuc va furniza energie suplimentara.

In general, Sumitomo Rubber Industries isi propune sa isi reduca emisiile la jumatate fata de nivelurile din 2017 in 2029 si sa atinga neutralitatea in ceea ce priveste emisiile de carbon in 2050.

(via »)

Lasa un comentariu