Skip to content Skip to footer

Hankook iON: noua familie globala de anvelope pentru vehicule electrice promoveaza mobilitatea durabila

In mai 2022, liderul mondial in domeniul anvelopelor Hankook Tire a lansat iON (pronuntat /ai’on/), prima sa familie de anvelope special conceputa pentru vehicule electrice premium de inalta performanta. Prin aceasta abordare, compania doreste sa contribuie decisiv, din perspectiva alegerii anvelopelor, la avansarea tranzitiei mobilitatii catre vehiculele cu emisii zero. Caracteristicile noii dezvoltari de anvelope iON includ o rezistenta la rulare si mai redusa, caracteristici de zgomot de rulare considerabil mai scazute si o rezistenta ridicata. In comparatie cu anvelopele conventionale, pentru soferii masinilor electrice, acest lucru inseamna o autonomie mai mare la fiecare incarcare a bateriei si o experienta de condus mai placuta in general. In plus, noile produse Hankook iON sunt concepute in special pentru cuplurile instantanee ridicate produse de vehiculele electrice puternice.

Produsele iON au fost disponibile initial in trei modele la lansarea pe piata, in dimensiuni cuprinse intre 18 si 22 de inci: in Europa, din mai 2022, ca model de anvelope de vara Hankook Ventus iON S, iar din septembrie 2022 pentru iarna, ca Hankook Winter i*cept iON. Anvelopa Hankook Ventus iON A este disponibila ca versiune all-season pentru piata nord-americana. Alte modele de produse specifice sunt in curs de elaborare.

Sooil Lee, CEO si presedinte al Hankook Tire & Technology, declara: “Odata cu introducerea acestei noi familii de anvelope iON, compania noastra ia din ce in ce mai mult in considerare cererea in crestere rapida de vehicule electrice si nevoia asociata de anvelope adecvate, inclusiv in ceea ce priveste nevoia de inlocuire. Cu o autonomie imbunatatita per incarcare a bateriei, aceasta noua generatie de anvelope va contribui la optimizarea in continuare a eficientei vehiculelor electrice in utilizarea de zi cu zi.”

Potrivit previziunilor serviciului de informatii IHS Markit, ponderea globala a automobilelor electrice alimentate cu baterii in totalul vanzarilor de vehicule va creste cu 36,6% anual, de la cota de piata actuala de 6,4% la 29,5% pana in 2028. Deoarece anvelopele Hankook iON fac posibila parcurgerea unui numar mai mare de kilometri la fiecare incarcare a bateriei in comparatie cu anvelopele standard, acestea pot avea, de asemenea, o contributie semnificativa la reducerea emisiilor de CO2 din traficul rutier.

Transfer de tehnologie intre sporturile cu motor electric si sosea

In calitate de unul dintre cei mai importanti producatori de echipamente originale din lume pentru vehicule electrice de la marci auto premium, inginerii de dezvoltare Hankook si-au documentat deja de mai multe ori expertiza in acest segment solicitant. Anvelopele de echipament original de la Hankook care au fost optimizate pentru electromobilitate sunt deja folosite de Audi, BMW, Porsche, VW si alte marci de top. Incepand cu sezonul 2022/2023, producatorul de anvelope premium va demonstra, de asemenea, expertiza tehnica pe care a dobandit-o in domeniul sustenabilitatii si al mobilitatii de inalta performanta, in calitate de furnizor in lumea sporturilor cu motor electric, asa cum a fost desemnat de Federatia Internationala de Automobilism.

Noile anvelope iON indeplinesc cerintele exigente de zi cu zi pentru anvelopele EV (EV = Electric Vehicle) datorita unui set extins de masuri tehnice. In special, Hankook a contracarat masa mai mare a vehiculelor electrice – cauzata de greutatea considerabila a bateriilor de propulsie – cu o capacitate de incarcare mai mare. Printre altele, fibrele de aramida ultrarezistente contracareaza in mod eficient fortele de deformare cauzate de cuplul deosebit de ridicat din vehiculele electrice. Compusul benzii de rulare, care prezinta o proportie ridicata de rasina naturala, asigura, de asemenea, o durabilitate exemplara si o uzura redusa. O alta caracteristica speciala a noului compus este proportia ridicata de uleiuri naturale. Acest lucru nu numai ca face ca produsele iON sa fie mai sustenabile in general, dar are si un efect pozitiv asupra kilometrajului anvelopelor.

Niveluri de zgomot optimizate

Un alt obiectiv de dezvoltare a fost acela de a realiza anvelope care sa functioneze cat mai silentios posibil. Hankook Sound absorber™, in combinatie cu designul specific al modelului integrat in produsele iON ale companiei, reduce semnificativ zgomotul interior.

Bonhee Ku, vicepresedinte executiv si CTO al Hankook Tire, adauga: “Suntem deosebit de mandri ca noua anvelopa de vara Hankook iON, de exemplu, a obtinut un rating A/A/A pe eticheta UE pentru anvelope. Aceasta corespunde celei mai inalte performante in ceea ce priveste rezistenta la rulare, aderenta pe teren umed si zgomotul anvelopei.”

Lasa un comentariu