Skip to content Skip to footer

Care este denumirea anvelopelor pentru echipamentul original?

Deoarece anvelopele joaca un rol atat de important in stabilirea personalitatii unui vehicul, numerosi producatori de vehicule solicita furnizorilor lor de anvelope sa identifice unele sau toate anvelopele din echipamentul original (OE) cu simboluri sau coduri marcate pe peretii laterali care confirma utilizarea initiala a anvelopei.

Scopul producatorului de vehicule si de anvelope este de a facilita proprietarilor identificarea si selectarea exacta a inlocuitorilor atunci cand anvelopele din echipamentul original se uzeaza, deoarece potrivirea exacta a anvelopelor originale ajuta la mentinerea personalitatii dorite a vehiculului.

Din pacate, multe vehicule uzeaza anvelopele in perechi (mai degraba decat seturi de patru) din cauza lipsei de intretinere sau atunci cand uzura echivalenta a benzii de rulare nu poate fi realizata prin rotirea periodica a anvelopelor. Desi nu poate compensa diferentele de performanta din cauza adancimii benzii de rulare, este cel mai important sa potriviti anvelopele noi cu cele utilizate initial pe vehicul atunci cand inlocuiti anvelopele in perechi.

Urmatoarea lista ofera simbolurile sau codurile utilizate in prezent:

Cresterea numerica a anvelopelor Porsche N-Spec reflecta fie imbunatatiri aduse generatiei anterioare a aceluiasi model de anvelope, fie o modificare a specificatiilor de design ale unui model de anvelope utilizat pe un vehicul Porsche actual pentru a completa mai bine nevoile unui nou vehicul Porsche.

(via »)

Lasa un comentariu