Skip to content Skip to footer

Conceptul de anvelope Bridgestone pentru roverul lunar reevalueaza structura si tehnologia

Bridgestone Corporation a dezvoltat un nou concept de anvelopa pentru roverul sau lunar, care va fi prezentat la cel de-al 39-lea Simpozion Spatial din Colorado Springs, in perioada 8-11 aprilie 2024.

Anvelopa este expusa la standul Industriei Spatiale din Japonia, organizat de Agentia Japoneza de Explorare Aerospatiala. Bridgestone spune ca expozitia sa demonstreaza angajamentul sau fata de explorarea spatiala si evolutia mobilitatii.

Prin acest proiect, compania isi propune sa sprijine evolutia mobilitatii spatiale.

Inspirata de talpile camilelor care traverseaza desertul, prima generatie de anvelope Bridgestone pentru roverele lunare a integrat in zona benzii de rulare un material moale, pe baza de pasla metalica, pentru a spori tractiunea pe suprafata de regolit de pe Luna.

Pornind de la aceasta fundatie, a doua generatie de anvelope introduce o structura robusta a scheletului, incorporand spite metalice subtiri si un design segmentat al benzii de rulare. Aceste progrese, facilitate de simulari structurale si tehnologii digitale, sunt concepute pentru durabilitate si tractiune in mediul lunar dur – caracterizat de roci, nisip, conditii de vid si fluctuatii de temperatura.

Proiectul de anvelope pentru roverul lunar este o initiativa de extindere a utilizarii tehnologiei de anvelope Air Free a companiei.

In viitor, compania isi propune sa aplice tehnologia rafinata in mediul lunar extrem la anvelopele utilizate pe Pamant.

(via »)

Lasa un comentariu