Skip to content Skip to footer

Centrul pilot de inginerie al Firestone Polymers obtine certificarea internationala pentru durabilitate si carbon

Centrul pilot Firestone Polymer Engineering (PEPC) din Akron, Ohio, a obtinut recunoasterea International Sustainability and Carbon Certification (ISCC) PLUS pentru transparenta si trasabilitatea materiilor prime durabile a instalatiei. Acestea includ materiale bio, bio-circulare si circulare care sunt folosite pentru a inlocui cauciucurile sintetice.

PEPC face parte din Centrul tehnologic al Bridgestone Americas – tot in Akron – care este utilizat pentru procesele de inovare, cercetare si dezvoltare de produse ale companiei in regiunea Americii. Anul acesta marcheaza al 80-lea an de cand producatorul de anvelope a inceput productia de cauciuc sintetic in Akron, Ohio.

Pe masura ce producatorul de anvelope incearca sa faca tranzitia catre o economie circulara, cunostintele companiei despre dezvoltarea polimerilor pentru productia de cauciuc sintetic sunt privite ca o parte importanta a planurilor de sustenabilitate, pentru a atinge obiectivele de neutralitate a carbonului si productia de anvelope folosind materiale 100% regenerabile prin 2050. Producatorul de anvelope continua, de asemenea, cercetarea si dezvoltarea in diversificarea aprovizionarii cu cauciuc natural, prin comercializarea cauciucului natural guayule pentru utilizare in anvelope pana in 2030.

„Transparenta si trasabilitatea sunt elementele esentiale ale succesului calatoriei de sustenabilitate a companiei noastre, iar aceasta certificare ISCC PLUS demonstreaza progresul pe care il facem pentru a furniza cauciuc sintetic durabil, fabricat din materiale bio-surse si reciclate”, a declarat Nizar Trigui, director de tehnologie si presedintele grupului, Bridgestone Americas. „Reimaginam modurile in care proiectam si dezvoltam produse care contribuie la un viitor de mobilitate mai durabil si care include schimbari de pionierat in procesele din fabricile noastre pentru a sustine circularitatea materialului.”

(via »)

Firestone Polymer Engineering Pilot Center

Lasa un comentariu