Skip to content Skip to footer

Nokian zLine – noua anvelopa de vara a marcii findlandeze

Noul model de vara Nokian zLine reprezinta alegerea ideala in conditii dificile datorita noilor compusi, a structurii stratificate de nanotehnologie si al profilului gandit special a conduce la viteze mari. Aceasta anvelopa de vara ia curbele cu mare usurinta, o cerinta absolut obligatorie cand vine vorba de siguranta in situatii extreme. Compusul Nokian Intelligent UHP Silica, dezvoltat special pentru modelul zLine, a fost realizat pentru a oferi performante la viteze mari. Noul compus a fost regandit astfel incat sa genereze un nivel scazut de caldura, sa maximizeze kilometrajul si sa asigure o integritate structurala optima. Cauciucul reactioneaza foarte bine in conditii meteo diverse, imbunatatind aderenta pe teren umed si oferind un beneficiu pe placul oricarui sofer.

anvelope vara nokian zline
anvelope vara nokian zline

Prin forma sa moderna, banda de rulare a cauciucului de vara zLine asigura siguranta si stabilitate. Ca si in cazul celorlalte anvelope de vara Nokian dezvoltate pentru viteze mari, banda de rulare are un profil asimetric interior-exterior. Marginile longitudinale de langa flancul interior sunt dotate cu santuri laterale adanci care stabilizeaza aderenta. In acelasi timp, noua inovatie Hydro Grooves ghideaza apa prin canalele longitudinale prevenind acvaplanarea. Aceasta tehnologie asigura conducatorului un drum sigur, chiar si in conditii ploioase. In plus, pentru a putea combate acvaplanarea au fost instalate canale Swoop in canalele transversale principale de pe flancul exterior.

inovatie Nokian Hydro Grooves
inovatie Nokian Hydro Grooves

 Adanciturile semicirculare, care aduc aminte de mingile de golf, pozitionate pe peretii canalelor transversale asigura mai mult confort in timpul drumului. Inovatia Silent Groove Design reduce zgomotul de interior si de exterior. Conducatorii obisnuiti sa circule cu viteze mari isi pot echipa acum autovehiculul cu anvelope Nokian zLine, si pot conta intr-un cauciuc durabil in timp. Cureaua foarte rigida din otel, in combinatie cu structura de rezistenta dubla, este realizata din cabluri de otel dure.

Ca si in cazul altor modele, suprafata benzii de rulare este echipata cu un Indicator de Siguranta (DSI) patentat de cauciucurile Nokian. Acum insa, profilul DSI este chiar mai usor de folosit! Valorile care arata adancimea canalelor si simbolul de apa ce indica riscul de acvaplanre, au fost dispuse astfel incat sa fie direct vizibile atunci cand soferul verifica cauciucurile instalate pe masina. Locatia si indicatoarele de presiune din zona de informatii de pe parte laterala a modelului Nokian zLine sporesc conditiile de siguranta. Zona de informatii de pe flancul anvelopei permite inregistrarea corecta a presiunii si a locatiei de instalare in momentul inlocuirii anvelopei.

Toate calitatiile mentionate anterior recomanda ca aceste anvelope de vara sa fie folosite pe termen lung  si pe suprafete de drum cu probleme. In plus, siguranta anvelopelor a fost imbunatatita prin instalarea unei noi sectiuni care poate fi folosita pentru a strange cuplul de torsiune al axelor pentru cadrurile din aliaj.

Nokian DSI Indicator de Siguranta
Nokian DSI Indicator de Siguranta

Particularitati Nokian zLine:

  • nivel scazut de caldura si o aderenta ideala de teren umed

  • manevrare optima

  • inovatii Hydro Grooves si Silent Groove Design

  • o noua zona de informatii pe flancul anvelopei

  • mai mult confort si siguranta

Sursa poze: Nokian

Lasa un comentariu

0/5