Skip to content Skip to footer

Bridgestone, partener Dow pentru tehnologia de etansare a anvelopelor reciclabile

Bridgestone Americas si Dow au colaborat pentru a dezvolta B-SEALS, o tehnologie de etansare a anvelopelor reciclabila pe baza de silicon. Solutia de mobilitate extinsa reprezinta mai mult de patru ani de cercetare si dezvoltare comuna intre cele doua companii, spune Bridgestone.

Tehnologia B-SEALS ofera performanta a materialului de etansare in cazul unei perforatii, fara a compromite sustenabilitatea, spune compania. Spre deosebire de etansantii conventionali, care sunt greu de separat de anvelope, acest etansant pe baza de silicon poate fi indepartat eficient dupa aplicare, promovand reparabilitatea anvelopelor si prelungind eventual durata de functionare a anvelopei. Deoarece este detasabila si reciclabila, tehnologia de etansare B-SEALS sprijina, de asemenea, reciclarea anvelopelor la sfarsitul duratei de viata si permite circularitatea materialului anvelopei, spune Bridgestone.

Bridgestone va oferi initial anvelope cu tehnologia de etansare B-SEALS producatorilor de echipamente originale care doresc sa reduca greutatea vehiculului si sa imbunatateasca eficienta generala pe masura ce mai multe vehicule electrice ies pe piata.

(via »)

Lasa un comentariu