Skip to content Skip to footer

PIRELLI dezvolta anvelope personalizate pentru Porsche Cayenne facelift: in toate dimensiunile pentru toate anotimpurile

P Zero pentru condusul de zi cu zi, P Zero Corsa pentru performante maxime si Scorpion Winter 2 pentru siguranta pe timp de iarna

Pirelli a fost confirmata ca echipament original pentru noul Porsche Cayenne. Cel mai recent facelift pentru acest SUV sportiv iconic extinde colaborarea dintre Pirelli si Porsche, produsele din gama P Zero fiind disponibile pentru fiecare dimensiune a rotilor de pe Cayenne. Acest lucru marcheaza cel mai recent pas in activitatea comuna de dezvoltare a Porsche Cayenne, un model pe care Pirelli l-a echipat de-a lungul fiecarei generatii: de la modelul original din 2002 pana in prezent. Pentru cel mai recent Cayenne facelift au fost dezvoltate anvelope specifice P Zero, P Zero Corsa si Scorpion Winter 2, aprobate de Porsche pentru rularea la temperaturi scazute. Aceste optiuni acopera intreaga gama de dimensiuni ale rotilor, de la 20 la 22 de inci. Anvelopele Scorpion Zero All Season sunt, de asemenea, disponibile pentru anumite piete, in toate dimensiunile.

Pirelli P Zero dezvoltat pentru noul facelift indeplineste cerintele de manevrabilitate, precizie a directiei, stabilitate si siguranta chiar si in timpul manevrelor de urgenta. In special, toate dimensiunile au obtinut cel mai inalt calificativ pe eticheta europeana atunci cand vine vorba de franarea pe carosabil umed. In special la viteze mari, anvelopa a fost conceputa pentru a sustine cuplul si sarcinile ridicate generate de vehicul.

Anvelopa Pirelli P Zero Corsa a fost aleasa pentru condusul sportiv si pe circuit. Acest produs este derivat din P Zero Corsa care a ajutat Porsche Cayenne GT sa stabileasca un record pe Nürburgring Nordschleife in 2021. P Zero Corsa pentru noul Cayenne – la fel ca si versiunea anterioara care a contribuit la record – este realizat cu compozitii ale benzii de rulare derivate din motorsport, dezvoltate de Pirelli pentru a echipa cele mai rapide masini din lume.

Cea mai recenta versiune a modelului Porsche Cayenne este unul dintre primele vehicule care primeste o anvelopa specifica Pirelli Scorpion Winter 2 aprobata pentru sezonul de iarna, acoperind intreaga gama de dimensiuni ale rotilor. Provocarea cu care s-au confruntat inginerii Pirelli pe tot parcursul dezvoltarii anvelopelor de iarna a fost solicitanta: sa asigure siguranta la temperaturi scazute si pe zapada, mentinand in acelasi timp performante foarte ridicate pe suprafete uscate si umede. Totul cu acelasi ADN sportiv pe care Porsche il asteapta de la o anvelopa de vara. Pentru a obtine acest rezultat, departamentul de cercetare si dezvoltare al Pirelli a creat o compozitie de iarna dedicata, capabila sa asigure atat confort la condus, cat si aderenta tangibila in conditii extreme.

Pirelli: echiparea modelului Cayenne inca de la prima generatie

Pirelli echipeaza Cayenne inca de la lansarea primei generatii, in 2002, fiind un pionier in segmentul SUV-urilor sportive. De la primul model si pana in prezent, Pirelli a lucrat intotdeauna alaturi de producatorul din Stuttgart pentru a dezvolta anvelope care sa urmareasca evolutia modelelor sale, cum ar fi Cayenne S Hybrid – primul hibrid din gama Porsche – apoi Porsche Cayenne S E-Hybrid (o versiune hibrida plug-in), pana la actualul Cayenne Turbo E-Hybrid: cel mai puternic Cayenne introdus vreodata, alaturi de faceliftul traditional al sistemului de propulsie.

Sursa »

Lasa un comentariu