Skip to content Skip to footer

Anvelope ecologice la fabrica Pirelli din Mexic

anvelope pirelli

Pirelli intentioneaza sa foloseasca a doua parte a investitiei de 400 milioane $ pentru a dezvolta productia de anvelope “green performance” la fabrica din Silao, Mexic. Presedintele Mexicului, Enrique Peña Nieto, s-a intalnit cu o delegatie din conducerea Pirelli pentru a discuta progresul investitiilor realizate de catre companie. Investitia in valoare de 400 de milioane $ face parte din planul industrial strategic prezentat in noiembrie 2011. 200 milioane $ au fost deja cheltuiti, urmand ca restul investitiei sa fie folosita pana in anul 2017.

anvelope pirelli

In acord cu strategia locala si regionala, modelele de anvelope Pirelli produse in Silao sunt directionate catre pietele din SUA, Canada, Mexic. La uzina din Silao se produc anvelope performante si ultra peformante pentru autoturisme si camioane usoare. Fabrica acopera o suprafata de 135.000 de metri patrati, iar capacitatea de productie va ajunge la 3,5 milioane de anvelope in anul 2015 si la 5,5 milioane in 2017.

Potrivit Pirelli, “green performance” inseamna ,,anvelope premium ecologice dezvoltate din dorinta companiei de a se indrepta catre o linie de produse ecologice”. Giuliano Menassi, Vice-Presedinte Senior de Operatiuni Pirelli la nivel mondial a declarat: ,,Experienta noastra in Mexic a fost atat de pozitiva, incat am decis sa lansam noul proiect “green performance”. Suntem foarte incantati ca presedintele Enrique Peña Nieto a acceptat sa ne intalnim astazi. De asemenea, vrem sa multumim tuturor autoritatilor federale, statale si locale care ne-au ajutat sa punem bazele acestui nou proiect”.

green performance anvelope pirelli
Cele 4 aspecte ecologice: zgomot scazut, consum redus de combustibil, durabilitate, impact redus asupra mediului incojurator

Pana in 2017, proiectul initial si noul proiect din Mexic vor crea 1.400 de locuri de munca directe si aproape 400 locuri de munca indirecte. Fabrica din Silao, echipata cu tehnologia grupul Pirelli, a fost inaugurata la 31 mai 2012, reusind sa atinga pragul de 1 milion de cauciucuri produse in iunie 2013. Angajamentul Pirelli fata de comunitatea din Silao include sponsorizarea unui program de fotbal InterCampus pentru copiii din regiune, in parteneriat cu echipa italiana din prima divizie FC Internazionale, cat si un centru de training in apropierea fabricii.

Printre ceilalti participanti la intalnire s-au numarat si Secretarul de Economie Ildefonso Guajardo Villarreal, Guvernatorul regiunii Guanajuato Estate Miguel Márquez, Director General ProMéxico Francisco GonzÁlez Díaz si ambasadorul Italiei in Mexic, Roberto Spinelli. Din parte companiei Pirelli au venit Vice-Presedinte Senior de Operatiuni Giuliano Menassi, CEO-ul Pirelli Mexico Tom Gravalos si Directorul Industrial Pirelli Mexico, Fernando Madeira Toledo.

Puteti afla mai multe despre investitia Pirelli in Mexic din articolul anterior publicat pe blog-ul nostru.

 

Lasa un comentariu

0/5