Skip to content Skip to footer

Pirelli lanseaza noile sale modele de avelope de vara

Anvelope vara PIRELLI Cinturato P7 Blue

Pirelli a lansat trei game noi de anvelope care promit sa raspunda oricaror provocari. In urma testelor revistei Auto Expres, Pirelli Trofeo R este anvelopa perfecta pentru traseele de zi cu zi, in timp ce Pirelli Cinturato P7 Blue este o anvelopa foarte eficienta care a reusit sa obtina scorul maxim la doua dintre testele de etichetare europene: franare pe teren umed si rezistenta la rulare. Ultimul, dar nu cel din urma, Pirelli P Zero Silver reprezinta prima anvelopa dezvoltata de catre producatorul Pirelli in urma implicarii acestuia in circuitul Formula 1.

Pentru a putea evalua performantele celor trei modele de cauciucuri de vara, echipa Auto Express s-a axat pe trei criterii importante – aderenta pe teren umed, manevrare pe teren uscat si confort. Balanta a inclinat in favoarea anvelopei de vara Pirelli Cinturato P7 Blue, model dezvoltat dupa standarde eco, in timp ce anvelopa de vara Pirelli Trofeo R s-a remarcat la testul de manevrare pe teren uscat, iar Pirelli P Zero Silver a avut rezultate asemanatoare fiind totusi mai rezistent in timp si mai sigur pe teren umed.

1. Pirelli Cinturato P7 Blue
Rating: ★★★★
Modelul Cinturato P7 Blue este prima anvelopa de vara care obtine calificativul AA la noile teste europene de etichetare a anvelopelor pentru franarea pe teren umed si rezistenta la rulare. Desi are acelasi profil ca modelul Pirelli Cinturato P7 este cu 10% mai usoara. Acest lucru inseamna ca noul model va inregistra o scadere de 23% la rezistenta de rulare, in comparatia cu o anvelopa din categoria „C”, ceea ce determina o economie de 5% la carburant. Pirelli Cinturato P7 Blue este cu siguranta o anvelopa performanta care obtine rezultate impresionante atat pe teren umed, cat si pe teren uscat.

Anvelope vara PIRELLI Cinturato P7 Blue

2. Pirelli P Zero Silver
Rating: ★★★★
Modelul P Zero Silver este primul cauciuc dezvoltat de echipa Pirelli in urma implicarii acestora in circuitul Formula 1. Este un rival de temut pentru Continental ContiSportContact 5 si Michelin Pilot Sport 2, impresionand mai ales pe circuitul uscat. Modelul este disponibil doar pentru jante de 19-20 inchi si nu a fost chiar atat de confortabil si silentios precum Pirelli Cinturato P7 Blue.

Anvelope vara Pirelli P Zero SilverPrice

3. Pirelli P Zero Trofeo R
Rating: ★★★
Dunlop Sportmaxx RT si-a gasit rivalul in modelul Pirelli P Zero Trofeo R disponibil in 19 dimensiuni de 18-20 inchi. Noul model P Zero Trofeo R a fost dezvoltat pornind de la standardele modelului Trofeo, dar echipa Pirelli a sacrificat o parte dintre performantele obtinute pe teren umed pentru a putea imbunatati rezultatele anvelopei pe teren uscat. Desi modelul P Zero Trofeo R are performante foarte bune in virajele, diferenta nu este atat de impresionanta comparativ cu modelul mai putin costisitor Pirelli P Zero Silver – care are mai multe caneluri eficiente la trecerea pe apa. Cu toate ca  Pirelli P Zero Trofeo R a inregistrat rezultate bune pe circuitul uscat,  Auto Express prefera anvelope de vara Pirelli P Zero Silver.

Anvelope vara PIRELLI P Zero Trofeo R

Lasa un comentariu

0/5