Skip to content Skip to footer

Noutati 2019 : Jantele OZ INDY HLT, tehnologie si performanta inspirate de IndyCar

Indy HLT este noul model de janta OZ, caracterizat prin tehnologii de productie superioare fata de celelalte produse de marca existente deja pe piata. Ce este impresionant la aceasta janta?  In primul rand design-ul, rezultat din experientele concursurilor IndyCar si in concordanta cu amprenta ADN a companiei OZ pentru curse de masini, marcand in acelasi timp o directie complet nou de dezvoltare. In lumea competitiilor automobilistice, lumea in care OZ s-a angajat si a castigat inca din din 1985, compania se straduieste in fiecare an sa imbunatateasca performantele si sa reduca greutatea jantelor chiar si cu cateva grame, dar capabile sa faca o diferenta reala in turul rapid. OZ aplica aceeasi filozofie in produsele sale de serie, iar pentru anul 2019 o face prin introducerea noii jante Indy HLT din aliaj usor de aluminiu, inspirata direct de competitiile automobilistice americane epice si cu sarcina de a ridica stacheta de performanta.

Indy HLT capteaza o provocare importanta, accea de a imbunatati produsele anterioare si face acest lucru prin aducerea cu ea a celui mai inalt continut tehnologic derivat din competitii. Desenul cu cinci spite duble reaminteste in mod clar lumea competitiilor de peste mari unde OZ domina, asigurand jante pentru majoritatea echipelor paricipante. Desi acest design se inspira din inima de curse a OZ, pe de alta parte, cele 5 spite duble reprezinta o noutate pentru produsele OZ Racing Made in Italy. Liniile sunt lungi si elegante, cu spitele care se arcuiesc de la centru pana la  imbinarea cu marginea exterioara.

 

Indy HLT iubeste intrecerea si a fost conceputa pentru a castiga comparatia cu toti competitorii, datorita tuturor elementelor prin care se distinge :

  • Tehnologia HLT (High Light Technology), exclusivitate OZ, care garanteaza o greutate incomparabil mai mica  si o rezistenta structurala mai mare;
  • Utilizarea tehnologiei UNDERCUT care permite o reducere a cantitatii de material utilizat si, in consecinta, reducerea greutatii, imbunatatind semnificativ manevrabilitatea vehiculului;
  • Un design de curse specific, datorita utilizarii pe scara larga a analizei FEM, o metodologie avansata de descriere si analiza a comportamentului structurilor mecanice;
  • Capac de butuc PAC cu aspect Central Lock (optional), care simuleaza inchiderea simpla tipica competitiilor;
  • Profilul concav atat de iubit de proprietarii de super-masini, dar si de toti cei care doresc un aspect personalizat si indraznet;
  • Disponibilitatea aplicatiilor diferentiate pentru o tinuta mai sportiva si un aspect mai agresiv.

Datorita acestor caracteristici, noua janta din aliaj Indy HLT este perfecta pentru modernizarea tehnico-stilistica a celor mai performante sedanuri si pana la supermasinile  de vis.

 

Indy HLT este prezentata standard in finisaj Titanium si, exclusiv pentru aplicatiile Porsche, in finisajul exclusiv de culoare WHITE GOLD, care va deveni noul “must have” al acestei jante premium. Dimensiunile disponibile sunt de 18, 19 si 20 inchi cu profile standard si concave. Varianta standard are capac OZ Racing Carbon si optional capac Central Lock.

La fel ca toate jantele OZ, Indy HLT este certificata de organizatiile TUV – Germania, NAD – Italia si  JWL VIA – Japonia, ceea ce garanteaza o siguranta maxima si o calitate totala, valori care au fost intotdeauna recunoscute de OZ.

Sursa : ozracing.com; motori.quotidiano.net

Link-uri : www.ozracing.com/alloy-wheels/oz-racing/i-tech/indy-hlt; www.youtube.com/channel/UCfiDyxz1ugj1zwGHJMaq0Pw

 

Lasa un comentariu

0/5