Skip to content Skip to footer

Toyo alege Serbia pentru prima fabrica europeana de anvelope

BELGRADE, Serbia – Consiliul de administratie al Toyo Tire Corp. a aprobat un plan de investitii de 450 de milioane de dolari pentru construirea unei fabrici de anvelope de autoturisme pentru pasageri si camioane usoare in Europa pentru a sprijini planurile de crestere zonala ale companiei, ceea ce reprezinta aproximativ 15% din vanzarile globale de anvelopele ale Toyo.

Toyo a selectat un teren de 608.000 mp la aproximativ 90 km nord-vest de Belgrad pentru fabrica, preconizandu-se o productie, la capacitate maxima, de 5 milioane de unitati pe an. Toyo intentioneaza sa inceapa lucrarile in mai 2020 pe terenul din Indija, Serbia, productia urmand sa inceapa pana in ianuarie 2022.

Se estimeaza ca uzina va atinge intreaga capacitate pana in vara anului 2023 cu 500 de angajati, a spus Toyo. Va fi a opta fabrica de la nivel mondial si va face din Toyo a 15-a companie globala de anvelope cu capacitate de productie in Europa.

Toyo a anuntat ca noua fabrica va incorpora propriul Sistem de Executie a Fabricatiei si elementele ale Internetului Lucrurilor, pentru a face din aceasta o „fabrica inteligenta sofisticata” capabila sa obtina o calitate inalta la costuri reduse si sa furnizeze anvelope diferentiate si cu valoare adaugata ridicata pentru autoturisme de lux de pasageri si camioane usoare, comercializate pe piata europeana dar si in afara acesteia.

Sursa : tirebusiness.com

Lasa un comentariu

0/5