Skip to content Skip to footer

Trebuie ca anvelopele sa fie negre? Nu mai este cazul!

anvelope bridgestone noua tehnologie de imprimare perete lateral

Trebuie ca anvelopele sa fie negre? Nu mai este cazul. Producatorul de anvelope Bridgestone a anuntat in ianuarie 2012 ca a dezvoltat o noua tehnologie de imprimare pentru anvelope, diferita de orice alta tehnologie de printare sau proces de colorare existent in prezent pe piata. Folosind tehnologia inovatoare de imprimare, anvelopele pot fi colorate si personalizate in functie de preferintele conducatorilor auto. Bridgestone a prezentat pentru prima data noua tehnologia de imprimare la Targul Auto de la Geneva de la inceputul acestui an.

anvelope bridgestone noua tehnologie de imprimare perete lateral

Pana in prezent, pe peretii laterali ai cauciuciului singura nonculoare folosita pentru inscriptionare era alb prin literele albe vizibile la unele modele de anvelope. Acest proces necesita utilizarea unor cantitati mari de cauciuc alb pentru a preveni modificarile de culoare si pentru a-i oferi durabilitate in timp si poata adauga o greutate suplimentara anvelopei. Prin aceasta noua tehnologie de imprimare, Bridgestone tine cont de impactul cauciucului asupra mediului inconjurator si reuseste sa ajute la reducerea consumului de combustibil prin nealocarea unei greutati suplimentare anvelopei.

Imprimarea diferitelor tipare colorate pe partile laterale ale cauciucului se realizeaza prin aplicarea a doua straturi succesive. Primul strat contine modelul colorat cu tiparul ales de catre client, in timp ce al doilea strat are rol protector pentru primul strat, previne uzura sau decolorarea acestuia in timpul rularii si astfel ajuta ca modelul colorat sa ramana intact. Modelele personalizate pe care conducatorii auto le pot alege ajuta la schimbarea aspectului anvelopelor, dar si la inviorarea aspectului general al autovehiculului.

anvelope bridgestone desen flanc tehnologie de imprimare

Bridgestone nu doar fabrica anvelope cu design diferit, ci doreste sa ii ofere conducatorului auto posibilitatea de avea desene sau fotografii originale tiparite pe flancul cauciului si ulterior elimitate sau modificate daca este cazul. Bridgestone va continua sa exploreze oportunitatile asociate cu aceasta inovatoare tehnologie de imprimare si sa o imbunatateasca. Desi pana in acest moment producatorul de anvelope nu a oferit informatii suplimentare despre disponibilitatea sau costul de productie al acestor modele personalizate, cu siguranta noua tehnologie va prezenta interes pentru conducatorii auto care isi doresc anvelope personalizate.

anvelope bridgestone personalizate tehnologie de imprimare

Lasa un comentariu

0/5