Skip to content Skip to footer

Cea mai mare de anvelopa din lume a implinit 50 de ani

Uniroyal Giant Tire

In 20 mai 2015, Uniroyal a sarbatorit aniversarea de aur a modelului sau „Anvelopa Gigant“. Pneul cu diametrul de 80 de picioare (24,4 metri), cel mai mare produs vreodata, a fost sarbatorit printr-un eveniment organizat la el acasa, in suburbia Detroit din Allen Park. Anvelopa Gigant se afla expusa la intrarea in locul unde Uniroyal – acum parte a Grupului Michelina – avea biroul de vanzari.

In anii sai de inceput, Anvelopa Gigant a fost mai mult decat un subiect rotund si negru fara egal. Ea a fost expusa initial in Pavilionul national Cauciuc S.U.A., la Expozitia Mondial New York 1964/65 si a fost o roata Ferris in forma de anvelopa, completata cu 24 de gondole. Peste doua milioane de persoane – inclusiv sahul Iranului si Jacqueline Kennedy, impreuna cu copiii Caroline si John Jr – s-au rotit in gondolele anvelopei uriase in timpul peroiadei ei de serviciu. Cand s-a incheiat Expozitia Mondiala, anvelopa Gigant a fost dezmembrata in 188 sectiuni si expediata in locatia actuala din Detroit. A fost renovata in 1994 pentru a-i da un aspect neted si lucioas, mai elegant si mai modern, apoi a suferit modificari minore in 1998, inainte de a primi o renovare majora in 2003.

“Afectiunea profunda a generatiilor de locuitori ai Detroitului pentru anvelopa Gigant Uniroyal garanteaza ca aceasta va continua sa primeasca oaspetii si locuitorii permanenti in Motor City pentru multi ani de acum inainte”, a comentat Michelin America de Nord cu ocazia aniversarii unei jumatatii de secol a anvelopei.

Uniroyal Giant Tire
Uniroyal Giant Tire

Sursa : tyrepress.com, Michigan Radio.

Lasa un comentariu

0/5