Skip to content Skip to footer

MICHELIN Primacy 4 – sigura cand este noua, sigura pana la limita maxima de rulaj

Michelin Primacy 4

In lumina obiectivului sau asumat, misiunea de imbunatatire durabila a mobilitatii clientilor , Michelin a lansat pe piata ultima actualizare a gamei sale de anvelope de vara Primacy: Michelin Primacy 4. Noul cauciuc de inalta performanta Michelin Primacy 4 este o referinta in materie de siguranta, care combina tehnologia si siguranta cu o durata de viata mai mare decat cea medie. Dupa trei ani de dezvoltare si dupa prezentarea surpriza de la Salonul International de Automobile din Frankfurt, Main, Germania, in septembrie anul trecut, noul Michelin Primacy 4 a fost lansat oficial pe piata din Europa, la inceputul acestui an. Gama de anvelope Michelin Primacy 4 raspunde nevoii de a performa la un nivel inalt, chiar si atunci cand ajunge la limita de uzura admisa, adica performanta de lunga durata.

Michelin Primacy 4
Michelin Primacy 4

Datorita utilizarii elastomerilor de ultima generatie, Michelin Primacy 4 ofera un nivel foarte mare de aderenta pe teren umed, de la primul la ultimul kilometru, fara a compromite longevitatea. Pentru a atinge acest nivel de aderenta, modelul benzii de rulare a fost optimizat: are un design nou care dezvaluie caneluri mai patrunse si mai putin conice, pentru a ajuta la imbunatatirea degajarii apei, chiar si atunci cand pneul este rulat. Prin urmare, atat atunci cand este noua si cat si atunci cand este uzata, Michelin Primacy 4 ofera un nivel excelent de performanta in franarea pe drumuri ude. Astfel, pentru dimensiunea 205/55 R16 91 V, in comparatie cu alte cinci marci premium, noile anvelope de vara Michelin Primacy 4, franeaza in medie cu 0.9 m mai scurt, iar cand este uzata (uzat inseamna o adancime de 2 mm), Primacy 4 franeaza cu 2,8 m mai scurt decat media anvelopelor concurente, teste efectuate de catre organizatia independenta TüV SüD.

Noua anvelopa Michelin Primacy 4 simplifica si citirea nivelului de uzura. Astfel, suplimentar fata de prezenta  indicatorilor traditionali de uzura pe umarul anvelopei, aceasta are si indicatori in partea inferioara a canelurilor . Aceste doua metode permit utilizatorilor sa identifice rapid si simplu momentul optim de schimbare a anvelopei. Noul model din gama Primacy promite, de asemenea, sa dureze mai mult decat concurentii sai: o medie de 18.000 de kilometri mai lunga, conform testelor efectuate de Dekra la solicitarea lui Michelin. De asemenea, producatorul garanteaza o performanta maxima din anvelopa, pana la adancimea minima a benzii de rulare de 1,6 mm.

Teste anvelope de vara Michelin Primacy 4
Teste anvelope de vara Michelin Primacy 4

Pe eticheta UE a anvelopei, Michelin Primacy 4 primeste un rating A sau B pentru franarea umeda in majoritatea dimensiunilor si  ratingurile de la A la C in ceea ce priveste rezistenta la rulare / eficienta consumului de combustibil. Noua anvelopa Michelin Primacy 4 este o demonstratie concreta a strategiei Grupului Michelin: consumatorii trebuie sa poata conduce in siguranta, de-alungul intregii durate de viata a anvelopei, pana la limita indicatorului de uzura de 1,6 mm.

Gama Michelin Primacy 4 este disponibila initial cu 64 de dimensiuni, cu latimi intre  205-255 mm, sectiuni transversale 45 la 60, cu diametre de 15 la 18 inci si indici de viteza H, V, W si Y.

Sursa : michelin.ro, tyres.rezulteo.co.uk, etyres.co.uk, mediaevent.michelin.com

Lasa un comentariu

0/5