Skip to content Skip to footer

Anvelope iarna Goodyear UltraGrip 8

Goodyear UltraGrip 8

Goodyear UltraGrip 8

Verdict

Aceste caucicuri au performantele necesare de la niste anvelope pe teren asfaltat, umed si uscat, dar s-au dovedit usor nesigure pe zapada.

Cum adesea se intampla in cazul cauciucurilor Goodyear, acestea au rezultate excelente in conditii de umiditate – mai ales in cazul testelor de acvaplanare. Au avut performante net superioare fata de rivalii sai, anvelopele Continental ContiWinterContact TS850 fiind singurele capabile sa opuna rezistenta. Au urmat rezultate bunE si la testele de franare si manevrare pe teren umed. Rezultatele dintre UltraGrip 8, Pirelli SnowControl Serie 3 W210 si Continental ContiWinterContact TS850 au fost foarte stranse la testul de manevrare, si cu toate ca anvelopele UltraGrip 8 nu au castigat, au reusit sa  ofere un sentiment de siguranta.

Odata incheiate testele pe teren umed, modelul UltraGrip 8 a castigat testul de manevrare pe teren uscat, fiind stabil si precis. Si la testul de zgomot interior s-a remarcat cu performante bune. Rezistenta la rulare este rareori o prioritate in cazul anvelopelor Goodyear, si astfel modelul UltraGrip 8 a terminat pe pe locul 7. In concluzie, testele pe zapada au fost cele care au pus in pericol victoria cauciucurilor Goodyear. Chiar daca UltraGrip 8 s-a clasat pe pozitia a 2-a in cazul testului de tractiune – si pe locul 3 per total la testele pe zapada – nu a reusit sa depaseasca anvelopele Continental si Dunlop. Lipsa de echilibru pe pista uscata si cea umeda au creat probleme.

In 2012 producatorul Goodyear a castigat competitii Auto Express cu modelul sau UltraGrip 7+, iar modelul UltraGrip 8 a fost aproape de atingerea acelorasi performante. De aceasta data insa trebuie sa se multumesca cu locul al 2-lea, in spatele castigatorului ContiWinterContact TS850.

 REZULTATUL TESTULUI

 TEST SCOR POZITIE
Franare pe zapada 96.4% 5
Tractiune pe zapada 99.6% 2
Slalom pe zapada 93.3% 7
Manevrare pe zapada 98.6% =4
Acvaplanare linie dreapta 100% 1
Acvaplanare in curba 100% 1
Franare pe teren umed 96.5% 4
Manevrare pe teren umed 98.2% 5
Franare pe teren uscat 96.7% 7
Manevrare pe teren uscat 100% 1
Zgomot interior 100% =1
Rezistenta la rulare 88.9% 7
Pret £80.75 5
Rezultat per total 99.3% 2

Pentru a afla mai multe despre testul Auto Express 2012 si despre celelalte anvelope testate consulta articolul.

Lasa un comentariu

0/5