Skip to content Skip to footer

Effifuel – noua divizie Michelin Solutions

michelin solutions Effifuel

Grupului Michelin a lansat o noua divizie destinata imbunatatiri consumului de combustibil pentru camioane si remorci. Solutia Effifuel a fost gandita pentru a ajuta consumatorii Michelin sa limiteze si sa reduca consumul de carburant. Prin noua initiativa, Michelin Solutions incearca sa puna bazele unui angajament contractual bazat pe economia de combustibil si pe reducerea resurselor utilizate pentru atingerea acest ideal. Michelin Solutions poate accesa o serie de servicii, inclusiv cursuri de training pentru condusul ecologic sau instalarea de unitati telematice. Analistii de combustibil din cadrul programului vor asista in colectarea si interpretarea informatilor privind varietatile consumul de combustibil, optimizand in acelasi timp rezistenta in timp a cauciucurilor prin diferite strategii menite sa reduca consumul. Aici pot fi luate in calcul, de exemplu, instalarea de sisteme de monitorizare a presiunii pneurilor pentru a imbunatati siguranta soferului si a autovehiculului.

michelin solutions Effifuel,,Unele dintre aceste servicii exista deja la nivel individual”, explica Franck Estoquié, Director Marketing Michelin Solutions. ,,Noutatea consta in determinarea noastra de a oferi toate aceste solutii in acelasi pachet, de a le gestiona eficient si de a face un angajament pe termen lung“, a completat acesta. In prima etapa a dezvoltarii noii flote, Michelin Solutions va efectua un audit detaliat raportat la tipurile de vehicule, anvelopele utilizate in prezent si la obiceiurile soferilor. Michelin Solutions intentioneaza sa indeplineasca obiectivele stabilite pe baza auditului, intr-o perioada de patru ani. De-a lungul perioadei contractuale, proprii analisti de combustibil de la Michelin Solutions vor efectua studii aprofundate si rapoarte regulate ale flotei. ,,Intentia noastra nu este de a inlocui managerii de flote, ci dorim sa le oferim diferite resurse si sfaturi pentru a optimiza operatiunile si pentru a ne implica in acest proces”, explica Franck Estoquié. ,,Daca telul comun de de economisire de combustibil este indeplinit, vom imparti castigurile. In caz contrar, Michelin Solutions va rambursa o parte din cheltuielile inregistrate.”

michelin solutions reducerea consumului de combustibil

Michelin Solutions considera ca operatiunea nu implina niciun risc pentru flote, incurajandu-si in acelasi timp consumatorii sa reduca considerabil costurile de intretinere ale vehiculului, lucru care, la randul sau, are un impact pozitiv asupra marjelor de operare. Compania producatoare de anvelope, a declarat ca intentioneaza sa implementeze o noua unitate pana la sfarsitul anului 2013 in cele mai multe tari europene, inclusiv Marea Britanie, urmand ca in 2014 si 2015 sa ajunga in America de Nord, America de Sud si China. Michelin Solutions si-a propus sa lanseze noi programe pentru a satisface si nevoile altor flote, inclusiv autoturisme pentru pasageri, camionete si agricole. Michelin Solutions inlocuieste divizia cunoscut anterior in Marea Britanie drept Michelin Fleet Solutions. In prezent, noua divizie are 800 de angajati la nivel global si era responsabila pentru buna desfasurare a 500.000 de vehicule.

Lasa un comentariu

0/5