Skip to content Skip to footer

De ce sa ne echipam masina cu anvelope de iarna?

Atunci cand drumurile sunt acoperite de zapada, gheata sau polen si temperatura scade sub 7 grade Celsius este obligatoriu sa folositi anvelope de iarna. Persoanele care locuiesc intr-o zona unde iarna este mai cald sau carosabilul este intretinut corespunzator, o alternative o reprezinta achizitionarea unor anvelope all season. In alte zone mai reci, cu precipitatii abundente si vreme instabila, sa nu iti schimbi anvelopele de vara cu anvelope de iarna reprezinta un risc major pentru circulatie, siguranta personala si a participantilor in trafic.

Cauciucurile de iarna sunt destinate nu doar temperaturilor scazute ci si zonelor de vale, de deal, pe poduri, in curbe, aceste zone fiind predispuse la inghet si la formarea de polei. In aceste conditii carosabilul alunecos poate devein o capcana pentru masinile echipate de vara. O data cu schimbarea conditiilor meteo, stilul de conducere trebuie sa devina mai atent, sa rulati cu viteze mai mici si sa circulati prudent.

Elementele profilelor anvelopelor de iarna sunt optimizate pentru a dispersa mai bine mazga si apa. Astfel niste anvelope de iarna au santuri special si caneluri tridimensionale adaptate carosabilelor din timpul iernii. Cauciucul de iarna asigura performante marite datorita profilelor specifice cu un sistem de caneluri bine stabilit. Cauciucul benzii de rulare al anvelopelor de iarna ramane mai moale si mai flexibil la temperaturi scazute, are o aderenta mai buna si distante de franare mai scurte pe suprafete alunecoase, inzapezite si inghetate.

 

Lasa un comentariu

0/5