NoutatiProducatori de anvelopeStiri

Michelin lanseaza detalii despre anvelopele pentru senile cu un continut sustenabil de 46%

By 26/08/2021 august 29th, 2021 No Comments
Michelin lanseaza detalii despre anvelopele pentru senile cu un continut sustenabil de 46%

La recentul sau summit Movin’On, Michelin a lansat detalii despre o anvelopa pentru senile care contine 46% materiale sustenabile, montate pe prototipul GreenGT Mission H24 alimentat cu hidrogen, dezvoltat pentru curse de anduranta.

Producatorul spune ca a livrat o anvelopa orientata pe sina, proiectata special pentru sportul cu motor, care este produsa utilizand o cantitate mare de continut durabil, fara a compromite caracteristicile sale de performanta.

Michelin a realizat acest lucru utilizand negru de fum reciclat de la anvelopele scoase din uz, alaturi de cresterea continutului de cauciuc natural al compusului. In plus, in procesul de productie au fost utilizate alte materiale bio-provenite si reciclate, cum ar fi otelul reciclat din cutii de aluminiu, coaja de portocala si lamaie, ulei de floarea-soarelui si rasina de pin.

Odata cu sportul cu motor care pune produsele in cele mai extreme conditii, Michelin foloseste disciplina pentru a dezvolta si testa in continuare solutii inovatoare pentru anvelope. Prin motorsport, compania isi propune sa prezinte tehnologia viitoare si capacitatea sa de a incorpora un procent mai mare de materiale durabile in portofoliul sau de produse.

La inceputul anului 2021, Michelin si-a anuntat scopul de a utiliza materiale 100% durabile in toate anvelopele companiei pana in 2050. Ulterior, a fost stabilita o etapa, cu obiectivul la nivel de grup de a folosi 40% materiale durabile in anvelopele sale pana in 2030.

Pe langa utilizarea materialelor durabile pentru producerea de anvelope, Michelin foloseste si procese de proiectare ecologica pentru a reduce impactul asupra mediului al anvelopelor sale pe tot parcursul ciclului lor de viata, incepand cu aprovizionarea cu materii prime pana la utilizarea efectiva a drumului si pana la reciclare.

„Impartasim o valoare de baza cu Movin’On si cu partenerii sai, si anume credinta profunda ca mobilitatea si miscarea in sensul cel mai larg al termenului sunt inerente vietii si o sursa de progres”, a comentat Florent Menegaux, CEO, Michelin.

„Cele doua solutii inovatoare pe care le prezentam la summitul global de mobilitate durabila din acest an ofera dovezi tangibile, din lumea reala, ale determinarii noastre de a face mobilitatea din ce in ce mai durabila.”

Michelin lanseaza detalii despre anvelopele pentru senile cu un continut sustenabil de 46%

Michelin lanseaza detalii despre anvelopele pentru senile cu un continut sustenabil de 46%

(via »)

Lasa un comentariu