Skip to content Skip to footer

Bridgestone, Arlanxeo si Solvay dezvolta o platforma tehnologica pentru anvelope

Producatorul de anvelope Bridgestone, producatorul de cauciuc sintetic Arlanxeo si Solvay, un dezvoltator de silice foarte dispersabila (HDS), au anuntat lansarea TECHSYN, o platforma tehnologica de anvelope co-dezvoltata despre care sustin ca va permite anvelopelor sa ofere o rezistenta de neegalat si performante de mediu.

Potrivit grupului, platforma combina cauciucul sintetic optimizat chimic cu siliciu personalizat, interactionand la nivel molecular, pentru a oferi performante remarcabile, fara compromisuri. Fiecare dintre materiale a fost dezvoltat in paralel de cele trei companii si se spune ca permite ca anvelopele sa obtina o eficienta de uzura mai buna cu pana la 30% si o rezistenta la rulare redusa cu pana la 6% (comparativ cu produsele conventionale de vara ale Bridgestone), fara compromitand orice alte domenii de performanta.

Transformat de la concept la realitate in doar 24 de luni, TECHSYN a fost posibila, spun companiile, datorita cooperarii si intelegerii lor unice si valorificand cunostintele lor combinate despre mecanismele moleculare.

Se sustine ca tehnologia are, de asemenea, capacitatea de a echilibra performanta unei anvelope intre rezistenta la rulare, uzura si aderenta pe teren umed si poate fi adaptata in continuare pentru a satisface nevoile variate. De exemplu, avantajul la uzura poate fi transformat pentru a spori aderenta pe umed. Acest lucru, spun companiile, este realizabil datorita dezvoltarilor avansate de siliciu Solvay, expertizei Arlanxeo in dezvoltarea si fabricarea de noi polimeri pentru anvelope si tehnologia inovatoare a compusului Bridgestone. Bridgestone spune ca pregateste deja implementarea TECHSYN pentru productia in serie, avand in vedere diverse categorii de anvelope si vehicule.

Laurent Dartoux, presedinte si CEO, Bridgestone EMIA, a declarat: „La Bridgestone, credem fundamental ca inovatia inovatoare si viitorul mobilitatii nu pot fi realizate fara colaborare. Parteneriatul in care este inradacinata TECHSYN a evoluat pentru a deveni unul dintre cele mai unice din care am facut parte vreodata.”

„In calitate de lider global in solutii avansate si mobilitate durabila, mergem mai departe cu inovatia si sustenabilitatea in centrul a tot ceea ce facem la Bridgestone. Prin dezvoltarea de solutii bazate pe mediu, cum ar fi TECHSYN, facem progrese semnificative in ceea ce priveste realizarea impotriva acestei ambitii.”

(via »)

Lasa un comentariu

0/5