Skip to content Skip to footer

BRIDGESTONE Turanza T005 simplifica piata anvelopelor de autoturisme

Rezultate Bridgestone Turanza T005

Unul dintre principalii producatori de anvelope premium recunoscut la nivel mondial, a lansat in 2017 anvelopa care se alatura modelului DriveGuard pentru a acoperi piata de larg consum a utilizatorilor de anvelope. Bridgestone a lansat noul model de vara Turanza T005 in cadrul unui eveniment de prezentare desfasurat in Grecia in perioada 19-23 septembrie 2017. Producatorul doreste sa ofera optiuni pentru un public larg si sa acopere cererea din ce in ce mai mare din acest sector pentru anvelope premium.

Rezultate Bridgestone Turanza T005
Rezultate Bridgestone Turanza T005

Modelul Turanza T005 inlocuieste Turanza T001 EVO si se alatura inovatorului DriveGuard in acoperirea pietei de anvelope auto europene. Noua anvelopa, care a fost dezvoltata si produsa in Europa pentru a oferi soferilor performanta imbunatatita pe carosabil umed si economie de combustibil combinat cu un kilometraj ridicat este acum disponibila intr-o gama larga de dimensiuni. Pana in 2019 va acoperi complet aproape toata piata de autoturisme, cu peste 140 de dimensiuni pentru jante de la 14 la 21 inchi.

Carosabil umed Bridgestone Turanza T005
Carosabil umed Bridgestone Turanza T005

Jakob Ronsholt, Director General pentru Produse si Strategii la Bridgestone EMEA, rezuma: „Noile anvelope de vara Bridgestone Turanza T005 sunt un produs central in portofoliu Bridgestone cu o acoperire semnificativ mai mare a cererii. In dezvoltarea sa nu a fost omis niciun aspect: am analizat nevoile de consum foarte atent si apoi am produs o anvelopa care sa raspunda acestor asteptari. Bridgestone Turanza T005 asigura controlul deplin al soferilor, in special pe vreme umeda.“ Noul Bridgestone Turanza T005 ofera soferilor o eticheta UE cu nivel A pentru aderenta pe teren umed si nivel B pentru rezistenta la rulare, iar pentru dimensiunile selectate in serie ofera performante de calitate A / A. Cea mai buna performanta de aderenta laterala pe carosabil umed si franare umeda au fost testate si certificate de TUV SUD. Pentru a atinge aceasta performanta de nivel inalt, Bridgestone afirma ca inginerii sai au pus la punct un pachet premium de materiale si desen al benzii de rulare.

Profil Bridgestone Turanza T005
Profil Bridgestone Turanza T005

Canelurile transversale late si distributia optimizata gol/plin in zona petei de contact a benzii de rulare contribuie la producerea unei drenari foarte eficiente a apei. Folosind o noua tehnologie de mixare, polimerul patentat Bridgestone NanoPro-Tech este amestecat intr-un compus cu continut ridicat de dioxid de siliciu pentru a ajuta la maximizarea rezistentei la uzura, aderentei pe teren umed si eficientei consumului de combustibil. Testele interne ale producatorului Bridgestone confirma performanta imbunatatita a anvelopei Turanza T005 in comparatie cu Turanza T001 EVO3: o durata de viata mai mare cu aproximativ 10% cu o imbunatatire semnificativa la virare si franare pe drum umed, franare pe drum uscat si rezistenta la rulare.

Performante Bridgestone Turanza T005
Performante Bridgestone Turanza T005

 

Noutati portofoliul Bridgestone

Gama de anvelope de vara Bridgestone DriveGuard este conceputa pentru a extinde capacitatile runflat la nivelul intreagii piete de anvelope. Utilizeaza un design patentat de inalta tehnologie pentru racire, precum si pereti laterali intariti, care ofera soferilor posibilitatea de a-si mentine controlul si de a continua rularea in siguranta si confortabil pe distanta de 80 km cu o viteza de pana la 80 km/h cu pana de cauciuc, pana cand este posibila repararea sau inlocuirea in siguranta. Anvelopa a castigat titlul de Produsul anului 2016 decernat de revista engleza Auto Express si a fost laudata pentru ca ofera unui numar mare pe proprietari de autoturisme acces la o tehnologie care anterior fusese rezervata doar cumparatorilor de masini premium. DriveGuard ofera, de asemenea, valori excelente ale etichetei UE pentru anvelope – A pentru performanta umeda si C pentru rezistenta la rulare.

Firestone, a doua marca importanta a companiei Bridgestone, a fost de asemenea sprijinita in segmentul anveloplor auto cu lansarea in 2017 a modelului de vara Roadhawk care a ajutat la finalizarea unei game cuprinzatoare. Incepand cu 2014, Firestone si-a actualizarea in mod constant produsele, modelul Roadhawk fiind cel mai nou venit in randurile sale dupa lansare din ianuarie 2017. Roadhawk este o anvelopa construita pentru a performa mai mult si a oferi soferilor cea mai bun aderenta pe drum umed si franare pe drum uscat din clasa sa, testate de TUV SUD. Firestone Roadhawk a fost proiectata pentru a oferi cel mai inalt nivel posibil de control pe suprafete umede si atingerea nivelului de top A pentru eticheta UE pentru aderenta pe teren umed. Thierry Jupsin, Directorul pentru Marketingul marcilor la Bridgestone Europe explica: “Firestone produce cauciucuri de calitate de peste 100 de ani; intelegem la ce anume trebuie sa faca fata anvelopele si ascultam ce vor conducatorii auto. Acest nou model Roadhawk este conceput pentru a oferi soferilor de zi cu zi un nivel ridicat de siguranta si performanta de lunga durata, oricare ar fi conditiile”.

Sursa : tyrepress.com, tyres.rezulteo.co.uk, hefuriousengineer.com, alvolante.it, Brigestone, Tom Joy

 

3 Comments

 • Ionel Stefan
  Posted 23/05/2018 at 13:36

  Am cumparat 4 cauciucuri noi Bridgestone Turanza 005, 195/65/R15. Dupa mai putin de 100 Km rulati, mai putin de o saptamana, unul din cauciucuri s-a distrus, si anume am auziut un suierat fata dreapta si in maximum 15 am oprit, dar cauciucul era distrus complet. Am trimis cauciucul la analiza pentru ca era in garatie, iar raspunsul de la Bridgestone Romania a fost ca amrulat cu el cu presiune mica. Normal cand mergi cu presiune scazuta la roata fata dreapta, masina tinde sa traga dreata si sa iasa de pe sosea, dar acest lucru nu s-a produs. Sunt dezamagit de abordarea Bridgestone Romania, garatia nu are nicio valoare chiar daca a fost de trei ani,

  • Alexandru
   Posted 10/04/2019 at 17:53

   Eu am patit asta cu un Continental ts 860 … dupa 3 luni de la montaj, la roata de pe spate.. Vad ca tot mai des se intampla din pacate astfel de cazuri…

 • Alexandru
  Posted 10/04/2019 at 17:52

  Eu am patit asta cu un Continental ts 860 … dupa 3 luni de la montaj, la roata de pe spate.. Vad ca tot mai des se intampla din pacate astfel de cazuri…

Lasa un comentariu

0/5