Skip to content Skip to footer

Cele mai bune anvelope Off-Road pentru 4×4-ul dumneavoastra

Conducerea off-road nu este pentru cei slabi de inima si, cu siguranta, trebuie sa aveti atat vehiculul, cat si anvelopele potrivite pentru a va putea deplasa pe terenurile mai dificile. Daca sunteti deja un mandru proprietar de 4×4, sunteti la jumatatea drumului. Cu toate acestea, cunoasterea anvelopelor care sunt cele mai bune pentru vehiculul dvs. este extrem de importanta atunci cand doriti sa conduceti in siguranta pe terenuri variate in afara drumului. Cu siguranta nu va doriti sa ramaneti blocat in mijlocul pustietatii cu o pana si sa ramaneti blocat cu putin ajutor si putine unelte din cauza faptului ca aveti montate anvelope standard. Acesta este motivul pentru care alegerea unei alternative off-road este cea mai buna si mai sigura alegere. Multe marci premium au anvelope cu design specific, potrivite pentru 4×4-ul tau, iar in acest articol vom aborda cateva dintre ele si vom explica de ce acestea ar trebui sa fie alegerile tale de top pentru o anvelopa off-road.

Ce sunt anvelopele 4×4?

Cand vine vorba de anvelopele 4×4 in comparatie cu anvelopele de sosea, exista cateva diferente cheie. In timp ce anvelopele de sosea sunt construite pentru viteza, economie si o experienta de condus mai lina, anvelopele 4×4 au fost dezvoltate in mod expert pentru a oferi aderenta, duritate si stabilitate suplimentare. Desi multe marci premium ofera o directie si un control excelent pentru anvelopele de sosea, anvelopele 4×4 si off-road ofera o precizie suplimentara in ceea ce priveste directia pe teren dificil. Acest lucru se datoreaza modelului lor special conceput, robust, benzii de rulare, adancimii mai mari a benzii de rulare, raportului de cauciuc ridicat si peretilor laterali intariti.

4×4 sau tractiune integrala permite ca axele rotilor din fata si din spate sa se intrepatrunda si, desi acest lucru limiteaza manevrabilitatea si manevrabilitatea soferului pe drumurile asfaltate normale, se descurca perfect pe terenuri dificile. Majoritatea vehiculelor 4×4 sunt proiectate pentru a permite soferului sa comute intre tractiunea pe 2 si tractiunea pe 4 roti, dupa cum este necesar, fie manual, fie automat.
Care este diferenta dintre anvelopele pentru toate tipurile de teren si anvelopele pentru noroi?

Anvelopele pentru toate tipurile de teren fac exact ceea ce scrie pe cutie. Sunt excelente pentru aventurile off-roading, dar se comporta bine si pe drumurile asfaltate normale. Profilul benzii de rulare de pe anvelopele all-terrain este adecvat pentru terenuri dificile, dar poate rezista, de asemenea, la kilometraj pe drumurile obisnuite.

Anvelopele de noroi au insa o banda de rulare mai agresiva si sunt concepute pentru a se manevra cu usurinta prin noroi sau zapada extrema. Flancurile anvelopelor de noroi sunt, de asemenea, mai rezistente si au fost concepute pentru a absorbi impactul rocilor si al altor obstacole pe care este posibil sa le intalniti pe drumurile mai obscure.

Ce trebuie sa cautati?

Daca abia acum intrati in lumea anvelopelor off-road, alegerile si deciziile necesare pot parea coplesitoare. Cu toate acestea, avem un mic truc pentru a va face procesul de alegere putin mai usor. Atunci cand comparati anvelopele si decideti de ce are nevoie vehiculul dumneavoastra, nu uitati de TCC. Aceasta inseamna designul benzii de rulare, constructia carcasei si compozitia. Acesti trei factori vor fi diferiti de la o anvelopa la alta. Va trebui sa va asigurati ca toate acestea se potrivesc cu ceea ce doriti sa faceti si unde veti conduce. Alti factori pe care trebuie sa ii cautati atunci cand alegeti anvelopa 4×4, off-road potrivita, includ analizarea canelurilor de flexiune, a scobelor de noroi, a gropitelor de eliberare si a nervurilor de cauciuc in relief.

Ultimul lucru pe care vi-l doriti atunci cand conduceti in off-road sau va aflati in mijlocul salbaticiei este ca ceva sa mearga prost. Acesta poate fi dezavantajul alegerii celei mai ieftine optiuni sau a anvelopelor la mana a doua. Desi pe termen scurt par a fi un chilipir, pe termen lung, s-ar putea sa sfarseasca prin a va costa fie un accident, fie faptul ca va trebui sa inlocuiti in mod regulat anvelopele cu o cheltuiala mai mare. Asadar, atunci cand vine vorba de ceva atat de important precum anvelopele, asigurati-va intotdeauna ca achizitionati de la o marca de incredere si de la un dealer de renume o anvelopa off-road. Piata anvelopelor este plina de marci in zilele noastre, dar nu toate anvelopele sunt egale si difera in ceea ce priveste performanta. Iata cateva marci si modele pe care vi le recomandam.

Marci de incredere de anvelope de teren 4×4 off-road

Dunlop Grandtrek AT3 de la Dunlop – Grandtrek AT3 este o alegere excelenta daca sunteti in cautarea unei anvelope performante excelente pentru toate tipurile de teren. Aceasta anvelopa permite anvelopei dvs. 4×4 sa aiba aderenta atat pe sosea, cat si in off-road, ceea ce o face ideala pentru modele precum Ford Ranger sau Jeep Grand Cherokee. Anvelopa are o nervura centrala dreapta care ajuta la imbunatatirea stabilitatii la viteza, in timp ce profilul mai plat al benzii de rulare asigura durabilitatea anvelopei.

Grandtrek AT3 are, de asemenea, tehnologia hibrida de suprapunere incorporata in design, sub forma unei centuri fara articulatii. Aceasta ajuta la reducerea deformarilor circumferentiale atunci cand conduceti la viteze mari.

Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure – Wrangler All-Terrain Adventure este o anvelopa de vara puternica, conceputa pentru a oferi performante ridicate. Aceasta anvelopa are o aderenta exceptionala chiar si pe drumurile acoperite de zapada, ceea ce ajuta la reducerea distantelor de franare. Wrangler All-terrain Adventure este o anvelopa rezistenta si durabila, cu abilitati atat pe sosea, cat si in afara acesteia si cu un kilometraj imbunatatit.

BF Goodrich All-Terrain T/A KO2 – BF Goodrich All-Terrain T/A KO2 este o anvelopa rezistenta pentru toate tipurile de teren, cu tractiune agresiva, care va permite sa conduceti cu incredere in orice aventura off-road. Anvelopa are un design robust al peretilor laterali cu blocuri de umar esalonate pentru o mai mare manevrabilitate. Cumparati aici gama noastra de marci de anvelope de la buget la cele premium pentru a gasi anvelopa off-road perfecta pentru 4×4-ul dvs.

(via »)

Lasa un comentariu