Skip to content Skip to footer

GOODYEAR Eagle F1 Asymmetric 3 – redefineste performanta

lansare GOODYEAR Eagle F1 Asymmetric 3
lansare GOODYEAR Eagle F1 Asymmetric 3
Profil GOODYEAR Eagle F1 Asymmetric 3

 

 

 

 

 

 

 

 

 

In decembrie 2015, Bruxelles, Belgia, producatorul Goodyear a anuntat lansarea noii linii de anvelope de vara premium UHP – GOODYEAR Eagle F1 Asymmetric 3. Noul model ofera distante de franare mai scurte pe drumuri uscate si umede, ajutand astfel soferii sa ramana in control si gata sa se bucure de calatorie. Acest anunt a venit ca urmare a lansarii, la sfarsitul lunii august 2015, a anvelopelor CONTINENTAL SportContact 6 si la jumatatea lunii septembrie 2015 a anvelopelor MICHELIN Pilot Sport 4.

In ianuarie 2016, la Conferinta Reprezentantilor Comerciali Goodyear tinuta in AKRON, Ohio, S.U.A., Jay Robinson director general Brand Marketing Goodyear a declarat : “Cu o impresionanta montare de prim montaj pentru Chevrolet Camaro (masina anului 2016 stabilita de MotorTrend Magazine), Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 ofera o manevrare puternica, de ultra-inalta performanta, pentru o incredere exceptionala in conducere. Noul model reprezinta angajamentul continuu al producatorului Goodyear fata de numarul important de clienti ai sai “. Producatorul a anuntat ca toate modelele liniei Chevrolet Camaro 2016 produse pentru SUA vor rula exclusiv cu anvelope Goodyear Eagle. Dintre acestea, Chevrolet Camaro SS este echipat cu noile anvelope GOODYEAR Eagle F1 Asymmetric 3 RunFlat cu dimensiuni 245/40 ZR20 (fata) si 275/35 ZR20 (spate), acestea fiind testate intensiv pe piste de renume mondial printre care Virginia International Raceway , Road Atlanta sau Nürburgring Nordschleife din Germania.

Chevrolet Camaro MotorTrend Magazine 2016
Chevrolet Camaro MotorTrend Magazine 2016

Segmentul anvelopelor Ultra High-Performance este in mod clar o piata in extindere, cu o rata anuala de crestere de peste 3% pentru perioada 2015-2020. Acesta crestere este determinata in principal de marirea parcului auto in segmentele de vehicule C, D si E (mediu, executive, mari si de lux) care sunt echipate din ce in ce mai mult cu anvelope UHP nominale. GOODYEAR Eagle F1 Asymmetric 3 redefineste performanta anvelopelor pentru masini sport si sedan, precum si asteptarile soferilor lor. Rezultatele sunt sustinute de mai mult de 36.000 de ore de inginerie care includ peste 5.000 de teste (1.200 teste de sosea si 3.800 teste in cinci amplasamente de testare in cinci tari), acoperind un total de 330.000 de km. Caracteristicile cheie sunt reprezentate de: tehnologia Active Braking care creste suprafata de contact si aderenta la franare si care permite o distanta de franare mai scurta; noul compus de cauciuc Grip Booster cu rasina adeziva care ofera o aderenta puternica pentru franare mai scurta si performante de manevrabilitate pe drumuri umede si uscate; noua tehnologie Reinforced Construction asigura realizarea unei structuri usoare si solide care genereaza precizia directiei si durabilitate si imbunatateste manevrabilitatea, performantele la virare si eficienta consumului de combustibil, reducand uzura benzii de rulare.

Caracteristicile cheie GOODYEAR Eagle F1 Asymmetric 3
Caracteristici cheie GOODYEAR Eagle F1 Asymmetric 3

Rezultatele testelor realizate la TÜV Süd Benchmark de catre Goodyear au confirmat punctele forte ale anvelopei: distanta de franare pe carosabil umed cu 2,6 metri mai scurta (performanta cu 9% mai buna); distanta de franare pe carosabil uscat cu 1,3 metri mai scurta (performanta cu 4% mai buna); manevrabilitate pe drum umed cu 4% mai buna; rezistenta la rulare cu 10,9% mai buna, toate acestea fata de media a 3 modele de referinta (MICHELIN Pilot Sport PS3, BRIDGESTONE Potenza S001 si CONTINENTAL ContiSportContact 5). “Suntem foarte multumiti de faptul ca raportul TÜV confirma ca noile anvelope de vara Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 ofera rezultate de lider in testul de franare, in special in situatii mai solicitante, cum ar fi precipitatiile”, spune Alexis Bortoluzzi, EMEA Director Goodyear Consumer Marketing. “In final, franarea este nevoia principala a consumatorilor si in mod special critica pentru soferii sportivi”, a incheiat acesta. Gama de anvelope Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3 este disponibila in prezent in 10 dimensiuni. Totusi producatorul va continua sa-si extinda gama pentru a oferi in final 41 de dimensiuni,  cu latimi intre 205 – 285 mm, inaltimi 30- 55, diametre de jante de la 17  la 19 inch, indici de sarcina de la 84 la 102 si indici de viteza Y si W. Gama de vara completa este planificata sa fie disponibila pana in septembrie 2016.

Sursa : tyrereviews.co.uk, goodyear.eu, reifenpresse.de, prnewswire.com, motortrend.com

Lasa un comentariu

0/5