Skip to content Skip to footer

Anvelopele Bridgestone Ecopia poarta Nissan LEAF catre o calatorie record

eveniment orange trophy 2012 nissan leaf echipat cu anvelope bridgestone ecopia ep150

Trei masini electrice marca Nissan au incheiat cu succes o calatorie fara precedent de 12500 km prin 10 tari in 42 de zile. Aceasta este cea mai lunga distanta parcursa de aceste vehicule electrice intr-o perioada atat de scurta si a fost realizata cu ajutorul setului de cauciucuri de vara Bridgestone Ecopia EP150 pe dimensiunea 205/55R16 91V. Calatoria “Oranje Trophy” a inceput pe 14 iunie in Amsterdam si a purtat coloana de fani formata din 30 de automobile prin Polonia si Ucraina, unde s-a oprit pentru a sustine echipa de fotbal a Olandei in cadrul campionatului european de fotbal Euro 2012. Autovehiculele electrice Nissan LEAF si-au continuat apoi drumul prin Rusia pana la partea de nord a Finlandei, dupa care au parcurs Norvegia, Suedia si Danemarca, ajungand in Londra pe 26 iulie la timp pentru ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice 2012.

eveniment orange trophy 2012 nissan leaf echipat cu anvelope bridgestone ecopia ep150

„Dupa cum va puteti imagina drumul si conditiile meteo au variat mult pe parcursul intregii calatorii, dar cauciucurile Bridgestone Ecopia EP150 au fost performante, atat pe teren uscat sau ud. Rezistenta lor redusa la rulare ne-a ajutat sa maximizam distanta dintre punctele de reincarcare”, a declarat conducatorul auto LEAF, Kevin Kooijman. Masinile electrice Nissan LEAF echipate cu anvelope de vara au folosit pe traseu tehnologia rapida de incarcare DBT CEV furnizata prin intermediul unui sistem portabil. Aceasta tehnologie permite vehiculelor electrice sa isi reincarce cu pana la 80% din capacitate bateriei in mai putin de 30 de minute, astfel incat Nissan LEAF poate sa parcurga o distanta de la 120 km la 130 km intre doua reincarcari si pana la 600 km pe zi.

profil anvelope bridgestone ecopia ep150

In 2012, producatorul Nissan a ales sa foloseasca anvelope Bridgestone Ecopia EP150 ca echipament de prim-montaj pentru LEAF, prima masina 100% electrica produsa la scara larga si votata Masina Europeana a Anului 2011. Modelul de vara Ecopia EP150 face parte din gama de cauciucuri eco-friendly Bridgestone, gandite special astfel incat sa ofere rezistenta redusa la rulare fara a compromite insa performanta de ansamblu a cauciucului. Reducerea rezistentei de rulare a condus la o economie de combustibil, iar in cazul vehiculelor electrice la o utilizare economica a energiei acumulatorului.

Tehnologia japoneza imbinata cu NanoPro-Tech ™  si cu puterea inovatoare a echipei de cercetatori Bridgestone, a condus la modelul Bridgestone Ecopia EP150, o anvelopa ecologica emblematica pentru conducatorul auto care acorda atentie mediului inconjurator. „Compania Bridgestone este mandra ca a participat la acest eveniment, in timp ce rezultatul obtinut vine sa demonstreze eficienta vehiculelor electrice pe distante mai lungi, cat si compatibilitatea cauciucurilor Bridgestone Ecopia cu automobilele electrice”, a declarat Gert Meylemans, Senior Manager al Biroului European de Comunicatii Bridgestone Europa.

anvelope de vara bridgestone ecopia ep150

Lasa un comentariu

0/5