Skip to content Skip to footer

Aniversare Pirelli si Lamborghini – impreuna de 50 de ani

aniversare 50 de ani producator anvelope pirelli si producator Lamborghini

Anul 2013 marcheaza cea de-a 50-a aniversare a grupului Lamborghini, cat si 50 de ani de la inceputul colaborarii dintre producatorul italian Pirelli si producatorul de inalta clasa Lamborghini. Nu surprinde pe nimeni relatia extraordinara dintre producatorul de anvelope si producatorul de masini, avand in vedere ca acest parteneriat a luat nastere chiar din prima zi de activitate a grupului Lamborghini.

Festivitatile au inceput la Milano unde fundatia Pirelli a gazduit un eveniment in acest sens, si se vor incheia la sediul Lamborghini din Sant’Agata, cu opriri in Forte dei Marmi, Roma si Bologna. ,,Colaborarea dintre Pirelli si Lamborghini a inceput inca din 1936, atunci cand Ferruccio Lamborghini i-a rugat pe cei de la Pirelli sa echipeze prima masina marca Lamborghini (modelul 350 GTV) lansata ca prototip la Salonul Auto de la Turino din acelasi an,’’ declara producatorul de masini. Modelul 350 GTV, cat si versiunea de productie 350 GT, au fost prezente si la Salonul Auto de la Geneva din anul urmator.

Primele modelele Lamborghini au fost echipate cu anvelope Pirelli Cinturato HS, cauciucuri ,,dezvoltate la vremea respectiva pentru masinile sport care puteau atinge 240 km/h. Prescurtarea HS vine de la ,,high speed’’, demonstrand astfel capacitatea anvelopelor de a raspunde la provocarea vitezelor ametitoare la care ajungeau masinile de inalta clasa din anii ’60,’’ declara Pirelli. De atunci si pana in prezent, lansarea noilor modele Lamborghini a insemnat de multe ori dezvoltarea unor noi modele Pirelli

Astfel, noul Lamborghini Aventador LP 700-4 Roadster a fost echipat cu anvelope Pirelli special dezvoltate pentru acest model, cauciururi prevazute cu un logo rosu distinctiv ce aminteste de anvelopele P Zero Formula One.

aniversare 50 de ani producator anvelope pirelli si producator Lamborghini

Lasa un comentariu

0/5