Skip to content Skip to footer

Sarbatorirea a 150 de ani de Pirelli

Anul 2022 marcheaza cea de-a 150-a aniversare de cand Pirelli a inceput operatiunile in 1872 si, pentru a sarbatori aceasta piatra de hotar, Pirelli, impreuna cu regia Teatrului Piccolo din Milano, au creat o poveste teatrala plina de marturii, voci si imagini care sa reprezinte o istorie a industrie, cultura, traditie, tehnologie si pasiune care simbolizeaza istoria sa glorioasa care se intinde pe trei secole – anii 1800, 1900 si 2000.

 

„Astazi am vrut sa facem impreuna o calatorie prin istorie, dar cu ochii in viitor. Anticiparea schimbarii este ceea ce a facut Pirelli de 150 de ani datorita soliditatii culturii sale antreprenoriale si capacitatii de a fi un protagonist al prezentului. Aceste lucruri ne-au permis sa atingem aceasta piatra de hotar cu un brand stabilit in intreaga lume. Am simtit ca este important sa impartasim aceasta poveste cu orasul nostru, cu tara noastra si cu toate grupurile si comunitatile internationale cu care lucram in fiecare zi. Multumim tuturor celor 30.000 de oameni care in fiecare zi la Pirelli ne construiesc istoria”, a declarat Marco Tronchetti Provera (mai sus), Vicepresedinte Executiv si CEO al Pirelli.

In fata si in centrul acestei sarbatori se afla logo-ul a 150 de ani de la Pirelli, dezvaluit in noiembrie 2021 la lansarea Calendarului Pirelli 2022 de catre Bryan Adams. Sigla a aparut recent la Raliul Monte Carlo, unde a impodobit masina care a deschis etapele de raliu, uimitoarea Kimera EVO37 restomod, bazata pe masina de raliu Lancia 037 Group B.

De asemenea, vazuta pe vestele concurentilor de la Cupa Mondiala de schi de la Cortina si de la San Siro la meciul Inter-Venezia, sigla va continua sarbatorirea a 150 de ani de la Pirelli prin sponsorizarile Pirelli pe tot restul anului 2022.

Inainte de evenimentul de la Piccolo, Milano, pe 24 ianuarie a inceput o numaratoare inversa internationala la Rio De Janeiro, Brazilia, care a continuat in zilele urmatoare cu proiectarea logo-ului pe cei 180 de metri ai Turnului CITI din Shanghai si cu o animatie 3D a o anvelopa care ruleaza in declin si se opreste inainte de a filma in afara ecranului, pe Turnul Nasdaq din Times Square din New York si pe Palazzo Venezia, intre Via dei Mercanti si Piazza Cordusio din Milano.

Aceasta a dat startul sarbatorilor de la Milano. Daca ati vizionat The Godfather 2, atunci veti avea o idee destul de buna despre cum merge teatrul italian. „Nu a fost diferit la Piccolo Teatro, cu un semn din cap catre vremurile moderne si tehnologie venita prin amabilitatea a cinci ecrane mari. Patru actori au spus povestea lui Pirelli incepand cu istoria sa la 28 ianuarie 1872, cand Giovanni Battista Pirelli, care la doar 23 de ani a pariat pe ceva absolut nou: cauciucul. La inceput, compania a produs izolatori pentru telegrafe si cabluri, apoi s-a mutat in articole de zi cu zi, cum ar fi sepci de inot, jucarii si pelerini de ploaie, la anvelope pentru vagoane si biciclete.

Pirelli 150 anni; Marco Tronchetti Provera; Ferruccio De Bortoli e attori.

Radacinile lui Pirelli in producerea de izolatori pentru telegrafe si cabluri au insemnat ca internationalismul era inevitabil. Nascuta la Milano, a devenit rapid o multinationala, pana la punctul de a fi considerata engleza in Marea Britanie, braziliana in Brazilia si americana in SUA. Prin fabricile sale, Pirelli si-a semanat radacinile in multe tari. Numarand astazi 18 fabrici, aceste fabrici sunt moderne si prezinta progrese tehnologice noi, cum ar fi simulatoare, inteligenta artificiala si roboti MIRS, care au fost inventati chiar de Pirelli.

default

Astfel de miscari nu ar putea fi sustinute decat daca motorul este inovator constant. Aceasta este povestea lui Pirelli, a „privi inauntru pentru a intelege”, un etos care a mentinut compania in miscare cu ochii mereu in viitor. Pirelli detine peste 6.700 de brevete inregistrate in 150 de ani, iar acest lucru nu se intampla decat daca o companie este dispusa sa se redescopere, sa se redescopere si sa se reinventeze. Colaborarea Pirelli cu peste 50 de universitati de top si cu cei peste 2.000 de forte de munca puternice in cercetare si dezvoltare sunt o dovada a acestui etos.

Ceea ce motiveaza Pirelli, insa, este mostenirea sa adanc inradacinata in sporturile cu motor si pasiunea pentru sport. Luati de exemplu Raliul Beijing-Paris din 1907, care a acoperit 17.000 km si castigat de Printul Scipione Borghese, conducand un Itala echipat cu anvelope Pirelli cu 20 de zile inaintea echipei care a terminat pe locul doi. Astazi, Pirelli poate fi gasit participand activ la peste 350 de competitii de sport cu motor, de la GT, raliuri, superbike-uri pana la Formula 1. Cu toate acestea, Pirelli nu se limiteaza la sporturi cu motor si este implicat si in fotbal, ciclism, sporturi de iarna si evenimente celebre de navigatie cu Luna Rossa.

MILAN, ITALY – MAY 23: Players and staff of FC Internazionale celebrate withthe trophy for the victory of nineteenth “scudetto” at the end of the last Serie A match between FC Internazionale Milano and Udinese Calcio at Stadio Giuseppe Meazza on May 23, 2021 in Milan, Italy. Sporting stadiums around Italy remain under strict restrictions due to the Coronavirus Pandemic as Government social distancing laws prohibit fans inside venues resulting in games being played behind closed doors (Photo by Claudio Villa – Inter/Inter via Getty Images)

„Puterea nu este nimic fara control.” Noi, cei de la AUTA, suntem din toata inima de acord cu acest crez. Istoria Pirelli, plina nu numai de victorii si progrese, ci si de obstacole si esecuri, cum ar fi fuziunile propuse cu Continental si Dunlop in anii 1990, a fortat compania sa revina la competentele sale de baza si sa se concentreze asupra lor. Acest lucru a facut ca Pirelli sa devina din ce in ce mai puternic de-a lungul deceniilor si secolelor in care a existat. Speram sa vedem mai multi ani roditori pentru Pirelli si pentru intreaga lume care cunoaste compania pentru anvelopele sale, la moda si calendarele celebre. La multi ani de 150 de ani Pirelli!

 

(via »)

Lasa un comentariu