Skip to content Skip to footer

Dunlop ofera performante de iarna pentru soferii de SUV-uri

Winter-Sport-5-SUV-sml-530x800
Dunlop Winter Sport 5 SUV

In cercetarea de piata realizata pentru Dunlop in Europa, aderenta si manevrarea sunt caracteristicile de cel mai mare interes pentru soferi atunci cand cumpara anvelope de iarna. Acestea sunt calitatile pe care producatorul de anvelope le-a adresat prin lansarea in 2015  a gamei sale Winter Sport 5, iar acum a extins disponibilitatea pentru segmentul in crestere rapida 4 × 4 / SUV, cu lansarea modelului Dunlop Winter Sport 5 SUV.

“Ca si in conditii de iarna, SUV-urile necesita caracteristici specifice pentru anvelope”, comenteaza Tony Ward, Dunlop marketing manager pentru Marea Britanie si Irlanda. “SUV-urile au un centru de greutate mai ridicat si sunt, de asemenea, mai grele. Prin urmare, fortele care se aplica pneului sunt mai puternice, ceea ce face sistemul de franare si de manevrare mai provocator. Caracteristici speciale sunt necesare pentru a mentine un control pe drum. De aceea inginerii nostri au avantajul celei mai bune expertize in materie de iarna si SUV-uri pentru a satisface aceste cerinte si asteptarile clientilor nostri. Rezultatul este Winter Sport 5 SUV, care demonstreaza aderenta sporita si capacitate de manevrare. “

440397
Anvelopa Dunlop Winter Sport 5 SUV

Dunlop spune ca, in comparatie cu anvelopa predecesoare SP Winter Sport 4D, Winter Sport 5 SUV demonstreaza rezistenta imbunatatita la acvaplanare, datorita canelurilor adanci, care pot evacua volume mai mari de apa. Aderenta laterala pe suprafete alunecoase a fost imbunatatita prin includerea lamelelor centrale unghiulare, care acum sunt paralele cu blocurile de umar; Dunlop spune ca aceasta configuratie permite anvelopei o mai buna deschidere si angrenare pe suprafete decat produsul din generatia anterioara.

440398
Anvelopa Dunlop Winter Sport 5 SUV

Dunlop sustine, de asemenea, ca performanta pe drumurile acoperite cu zapada a fost imbunatatita gratie unei “optimizari” a numarului de blocuri ale benzii de rulare existente si a geometriei acestora; aceasta ofera o mai mare rigiditate si astfel o distributie mai uniforma a presiunii. Primele dimensiuni ale Dunlop Winter Sport 5 SUV vor fi prezente pe piata in luna iulie, iar pana la sfarsitul lunii septembrie un total de 14 dimensiuni cu diametre janta de la 16 la 20 inch vor fi disponibile, oferind o acoperire pentru mai mult de jumatate din piata SUV-urilor .

Sursa : dunlop.eu, tyrepress.com.

Lasa un comentariu

0/5