Skip to content Skip to footer

GM si Michelin vor produce anvelope fara aer pentru autoturisme pana in 2024

Anvelope fara aer pentru masinile de zi cu zi ar putea fi in curand mult mai practice. GM si Michelin au dezvaluit un prototip al Uptis (anvelope unice pentru anvelope), anvelopa Michelin destinata autoturismelor. Este similara cu Tweel si cu alte concepte fara aer din anii trecuti, dar amestecul sau de cauciuc compozit si fibra de sticla incorporata de rasina il permite sa opereze la viteze pe autostrada – optiunile precedente au tendinta de a functiona numai atunci cand le rulati la viteze mici. Nu este vizibil la fel de atragator ca anvelopele conventionale, dar Michelin sustine ca este la fel de confortabil.

Mai important, exista o foaie de produs clara. GM va incepe sa testeze Uptis in Michigan in 2019 pe o flota de Chevy Bolts si se asteapta ca versiunea finita sa ajunga la autoturismele de productie inca din 2024. Automobilul nu a numit modele specifice de masini care vor folosi anvelopele noi.

Uptis ar trebui sa aiba beneficii financiare si de siguranta imediate. Desi nu va fi complet invulnerabil, exploziile, anvelopele plate si uzura neregulata ar fi lucruri din trecut. Cu toate acestea, GM si Michelin vad acest lucru ca fiind deosebit de important pentru un viitor in care masinile electrice si autoturismele sunt obisnuite. Tehnologia fara aer reduce nevoia de producere a anvelopei daunatoare mediului si elimina necesitatea unei anvelope de rezerva care adauga greutate si reduce economia de combustibil. De asemenea, ar ajuta vehiculele autonome sa se deplaseze in permanenta fara teama ca un cui zburator va distruge o calatorie. Nu fi socat daca acest lucru devine norma, doar daca asteptarile pentru autoturisme se vor schimba.

Sursa ».

Lasa un comentariu

0/5