Skip to content Skip to footer

Cum sa evitati sa faceti pana

Fiecare sofer trebuie sa se ocupe de lucruri care nu ii plac. De la plata taxelor de circulatie si a facturilor anuale de asigurare, la umplerea regulata a rezervorului o data pe saptamana, exista sarcini pe care fiecare sofer trebuie sa le faca periodic. Deseori, aceste sarcini se pot simti ca niste sarcini neplacute, dar cel putin le poti anticipa si planifica inainte.

Pe de alta parte, exista evenimente care nu pot fi anticipate. Indiferent daca va confruntati cu un accident de masina sau sunteti blocat intr-un blocaj de trafic, uneori problemele apar – iar o pana de anvelope este una dintre cele mai frecvente. Acestea pot duce la tot felul de probleme, de a intarzia in timp ce asteptati un camion de remorcare, pana la a provoca un accident grav.

Ca in majoritatea cazurilor, un pic de preventie este mai valoroasa decat eforturile post-eveniment. Va invitam sa cititi mai jos sfaturi despre cum sa evitati in primul rand o pana de anvelope si sa va mentineti masina fara probleme.

Pastrati anvelopele umflate
Prima regula de evitare a penelor pneurilor este de a preveni cauza lor cea mai comuna: sub umflarea. Ar putea suna ciudat la inceput, deoarece unii oameni cred in mod incorect ca daca o anvelopa este umflata mai putin este mai putin probabil sa aveti pana.

Dar, in realitate, o anvelopa umflata este puternica si ferma, in timp ce una sub umflata poate sa loveasca mai usor pe obiecte ascutite. De aceea, mentinerea anvelopei umflate la presiunea corecta este esentiala pentru evitarea perforatiilor.

Rotiti-le intre ele in mod regulat
Nerespectarea rotirii anvelopelor intre ele este o alta cauza frecventa de perforari. Este posibil sa aveti patru anvelope pe care le-ati cumparat in acelasi timp, dar fiecare dintre ele va avea uzura intr-un mod usor diferit.

De aceea este esential sa va rotiti in mod regulat anvelopele, pentru a va asigura ca o anvelopa (sau mai multe) nu porneste mai repede decat toate celelalte. Daca se intampla acest lucru, creste riscul ca acesta sa fie cea mai slaba legatura si sa sustina o punctie la urmatoarea data cand conduceti un sant de drum.

Conduceti usor
Anvelopele sunt grele si gata sa treaca peste tot felul de teren si prin tot felul de conditii.

In ciuda acestui fapt, ei nu sunt invulnerabile. Cu timpul, drumurile pe care conduceti in mod regulat si conditiile in care conduceti pot accelera cu adevarat uzura, crescand riscul unei perforari. De aceea, constientizarea acestor factori este intotdeauna o idee buna.

Nimeni nu spune ca trebuie sa modificati rutele planificate de fiecare data cand conduceti. Dar daca observati ca naveta de zi cu zi va ocupati in mod regulat de niste drumuri accidentate, atunci este ideal sa va uitati la un traseu alternativ. Chiar daca dureaza cateva minute, evitarea unui drum lung cu crapaturi urate si multe gropi va va ajuta sa va prelungiti durata de viata a anvelopei si sa diminuati riscul unei perforari.

Cumparati pneuri de calitate
Poate suna evident, dar acest sfat este unul pe care multi soferi nu il urmeaza. Apoi regreta cand este prea tarziu si sunt blocati de marginea drumului, unde asteapta un camion de remorcare.

Toate anvelopele pot arata mai mult sau mai putin la fel, dar calitatea constructiei poate varia foarte mult. De aceea, este intotdeauna important sa cumparati marci de incredere de la furnizori de incredere. Aceste anvelope vor trece mereu printr-un control riguros al calitatii si verificari de siguranta. Alte pneuri care pot fi importate, vandute in anumite magazine sau provin din alte surse pot fi facute prost si prezinta un risc real de siguranta. Folosirea acestora creste sansele unei perforari sau, chiar mai rau, un accident grav.

Faceti inspectii regulate
Este posibil sa nu fiti pregatit sa conduceti un Ferrari in jurul Albert Park Grand Prix Circuit in acest weekend, dar trebuie sa va verificati anvelopele inainte de fiecare cursa, cum ar fi soferii de masini de curse. 20 de secunde petrecute in jurul masinii dvs. cu o privire rapida la fiecare anvelopa este un obicei foarte bun de facut. Acest lucru se datoreaza faptului ca cauza perforatiilor poate fi adesea inceputa inainte de a incepe sa conduceti.

Schimbati anvelopele uzate
Uneori, cel mai bun mod de a evita riscul unei anvelope plate este sa fiti proactiv in ceea ce priveste inlocuirea acestora. Daca aveti o anvelopa care a vazut intr-adevar zile mai bune, este timpul sa o schimbati inainte de a da afara. Orice pneu care a uzat dincolo de indicatorul sau de uzura, are fisuri sau a avut o punctie anterioara care a fost reparata poate creste cu adevarat riscul unei explozii.

Dincolo de asta, verificati anvelopele pentru uzura neregulata, ca un loc gol in care o parte a benzii de rulare a fost uzata mai repede decat celelalte parti ale anvelopei. Asadar, amintiti-va, daca aveti indoieli despre o anvelopa, schimbati-o.

Sursa.

Lasa un comentariu

0/5