Skip to content Skip to footer

Michelin extinde fabrica de anvelope auto din Germania

mi2
Site-ul TyrePress.com din decembrie 2014 informeaza ca grupul Michelin a securizat un teren cu o suprafata de 70.000 mp adiacent uzinei sale de anvelope din Bad Kreuznach, pentru o viitoare extindere. Potrivit unui raport de la departamentul economic si de reglementare al orasului Bad Kreuznach, Michelin a platit “milioane” pentru aceasta parcela, care este o parte a cazarmii Marshall, o ramasita a prezentei militare americane in Germania.

Fabrica din Bad Kreuznach acopera 270.000 metri patrati si are 1.500 de angajati, fiind deja cea mai mare fabrica a concernului Michelin in Germania. A fost deschisa in 1970; in anul 2005, Michelin a realizat o uzina solara cu  54.000 de metri patrati de panouri solare pe acoperisurile halelor fabricii, care genereaza peste 4 MWp energie dar si o metoda inovatoare de recuperare a energiei din aburul tehnologic, care reduc emisiile de CO2 cu 19.000 tone anual. Terenul achizitionat ar reprezenta o extindere cu aproximativ un sfert din suprafata existenta.
Mai multe rapoarte publicate in mass-media germana au indicat ca Michelin ar putea incepe aici productia de pneuri “Self Seal”, care au fost previzualizate la MICHELIN CHALLENGE BIBENDUM EDITIONS organizata in noiembrie 2014 in Chengdu, China.
Fabrica Michelin din Bad Kreuznach produce anvelope premium pentru autoturisme, vehicule utilitare, 4×4 si SUV-uri cum sunt Primacy HP, Energy Saver+ si Alpin A4. De asemenea, cauciucul „Green Compound” folosit la anvelopa Pilot Sport 3 se produce exclusiv in aceasta fabrica.

Lasa un comentariu

0/5