Skip to content Skip to footer

Care este durata de folosire a unei anvelope noi?

uzura anvelope durata de viata cauciuc

O data cu trecerea timpului cauciucul este afectat direct indiferent daca a fost mai mult timp depozitat decat folosit. Limita de folosinta a unei anvelope noi este de pana la 6 ani. Dupa aceasta perioada folosirea anvelopei indiferent de anotimp devine nesigura si poate pune in pericol siguranta dumneavoastra si a participantilor in trafic. Folosirea unui cauciuc vechi creste pericolul de explozie, in timp ce rezistenta sa mecanica scade din cauza deteriorarii calitatii materialelor component, iar stratul superficial de pe banda de rulare se deterioreaza mult mai repede.

Nu uitati ca durata de folosinta a unei anvelope de iarna sau anvelope de vara depinde si de alti factori (gradul de uzura, suprafata pe care rulati, stilul de condus, etc.). O parte dintre conducatorii auto, pornesc de la ideea ca o anvelopa de iarna se va uza mult mai repede decat o anvelopa de vara. In cazul unor anvelope de iarna profilele canalelor de evacuare a apei de pe banda de rulare sunt mult mai adanci, iar numarul de lamele este mai mare. Astfel cauciucul nu se uzeaza mai repede, ci se uzeaza la fel ca un cauciuc de vara.

In anotimpul rece, aderenta pe carosabil umed este de 2 ori mai mica fata de o suprafata uscata, iar pe carosabilul acoperit cu zapada aderenta scade de 4 ori fata de o suprafata uscata. De aceea, pentru a pastra o aderenta buna in orice conditie de drum de iarna (zapada, umed, polei) va recomandam ca anvelopele de iarna sa fie inlocuite cu niste anvelope de iarna noi atunci cand adancimea profilului de pe calea de rulare scade sub 4 mm.

uzura anvelope durata de viata cauciuc

Lasa un comentariu

0/5