Skip to content Skip to footer

Top 9 anvelope de iarna – test AutoExpress (Partea 1)

AUTOEXPRESS TEST ANVELOPE 2011

Daca nu vrei sa ai probleme cu masina iarna aceasta, ai grija sa-ti schimbi anvelopele la timp. Ghidul realizat de revista AutoExpress iti explica de ce este atat de important sa-ti inlocuiesti cauciucurile si testeaza in acest sens noua dintre cele mai importante marci de anvelope de pe piata. Testul realizat de catre AutoExpress a demonstrat ca acestea ofera performantele asteptate atat pe un teren inzapezit, cat si in cazul drumurilor umede sau inghetate. Unii producatori de cauciucuri, precum cei de la Continental, ne sfatuiesc chiar sa folosim anvelope de iarna pe toata perioada anului, cea mai sigura optiune daca bugetul nu-ti permite un al doilea set de cauciucuri. Altii, inclusiv Bridgestone, prefera anvelope all seasons, care promit aproape aceleasi performante pe zapada precum cauciucurile de iarna, fara a face un compromis prea mare la capitolul aderenta in timpul sezonului cald.

AUTOEXPRESS TEST ANVELOPE 2011

Pentru a te ajuta sa iei decizia corecta, cei de la AutoExpress au testat cinci anvelope premium de iarna, o anvelopa de buget si trei anvelope all seasons, in populara dimensiune 225/45/R17. De asemenea, aceste cauciucuri au mai fost comparate cu o anvelopa standard (cunoscuta in Europa sub numele de „model de vara”) pentru a vedea daca exista diferente in performantele obtinute. Cu ajutorul celor de la Continental, AutoExpress s-a indreptat pentru testele pe zapada catre lacurile inghetate cu temperaturi necrutatoare de -30°C din Arvidsjaur, Suedia, dupa care si-a continuat drumul pentru testele pe teren umed si uscat catre Contidrom langa Hanovra, Germania.

Au fost testate cauciucurile cu dimensiunea 225/45/R17 cu indicii de greutate 91 (615 kg) si 94 (670 kg) si cu indicii de viteza H (pana la 210 km/h), V (pana la 240 km/h) si Y (pana la 300 km/h) in cazul anvelopei de vara.

Anvelope de iarna testate:
Continental ContiWinterContact TS 830P 91H
Goodyear UltraGrip Performance 2 94V
Dunlop SP Winter Sport 4D 91H
Pirelli Sottozero Winter 240 Serie II 94V
Michelin Alpin 4 94V
Nankang Snow SV-2 94V

anvelope iarna continental contiwintercontact ts830panvelope iarna dunlop sp wintersport 4Danvelope iarna goodyear ultragrip performance 2anvelope iatna pirelli winter 240 sottozero serie 2anvelope iarna michelin alpin A4ANVELOPE IARNA NAKANG SV2

Anvelope all seasons testate:
Hankook Optimo 4S 94V
Kumho Solus Vier 94V
Vredestein Quatrac 3 94V

anvelope all seasons hankook optimo 4SANVELOPE ALL SEASONS KUMHO SOLUS VIERANVELOPE ALL SEASON VREDESTEIN QUATRAC 3

Anvelope de vara:
Continental ContiSportContact 3 94Y

anvelope vara continental contisportcontact 3

AutoExpress a impartit rezultatele in trei sectiuni egale – zapada si umiditate, plus o sectiune de alte teste – dupa care echipa a adunat scorurile procentuale pentru fiecare categorie in parte. Avand in vedere ca fiecare sofer are alte asteptari de la anvelopele achizitionate, rezultatele finale ale celor de la AutoExpress nu privilegiaza niciun test in defavoare celorlalte, singurul lucru pe care si l-au propus a fost ca, in final, toate testele sa cantareasca in mod egal in clasamentul final. Asadar, un test cu un decalaj de performanta ingust, precum cel de manevrare pe teren uscat, conteaza la fel de mult precum testul de acvaplanare in curba in care decalajul este unul lat. Astfel, un rezultat bun la toate testele conteaza in aceeasi masura in aflarea rezultatului final. Exceptia o reprezinta pretul, care joaca un rol mic in clasamentul general.

Rezultatele au fost obtinute astfel:
1. Scorul unei anvelope este reprezentat de o cifra procentuala, unde 100% reprezinta maxima pozitiva.
2. Fiecare anvelopa a fost clasificata pentru fiecare test in parte.
3. Revista AutoExpress a alcatuit clasamentul final.

In curand vom publica partea a doua – Probele tehnice ale testului AutoExpress.

Lasa un comentariu

0/5