Skip to content Skip to footer

Anvelope iarna Nokian WR D3

Nokian WR D3

Nokian WR D3

Verdict

Performantele neasteptat de ezitante pe zapada sunt contracarate de indemanarea la testele pe teren umed si uscat.

Producatorul Nokian este renumit pentru anvelopele sale de iarna, cu toate ca acestea s-au clasat pe ultimul loc la testele pe zapada. Diferentele au fost mici, insa cei de la Auto Express aveau asteptari mai mari de la modelul WR D3. Astfel la testele de tractiune si franare anvelopele Nokian WR D3 au ocupat ultimul loc, la testul slalom s-au clasat pe pozitia a 6-a siau ocupat locul 7 la testul de manevrare pe teren inzapezit.

In cazul virajelor nesigure de pe pista Skanska s-au descurcat destul de bine, desi s-a resimtit o pierdere generala a aderentei. Aceste anvelope Nokian s-au dovedit mult mai consistente pe teren umed, terminand in spatele cauciucurilor Continental ContiWinterContact TS850 si Goodyear UltraGrip 8. In cazul acestora cheia succesului a reprezentat-o rezultatele obtinute in cadrul testului de acvaplanare, unde rivalii au intampinat probleme. Aceste rezultate favorabile le-au permis celor de la Nokian sa reintre in cursa, avand performante asemanatoare cauciucurilor fruntase.

La testele pe teren uscat, modelul WR D3 a luptat din nou, cot la cot cu rivalii sai, obtinand locul al 2-lea la testul de franare. Iar performantele favorabile pe circuitul umed nu au influentat negativ consumul de energie, cauciucurile Nokian WR D3 reusind sa obtina locul al 3-lea la testul de rezistanta la rulare, chiar in spatele castigatorului absolut Continental ContiWinterContact TS850.

Nivelul zgomotului interior reprezinta o problema, cu toate ca pretul accesibil face din Nokian o alternative buna la brand-urile premium.

 REZULTATELE TESTULUI

 TEST SCOR POZITIE
Franare pe zapada 92.8% 8
Tractiune pe zapada 95.4% 8
Slalom pe zapada 93.4% 6
Manevrare pe zapada 97.4% 7
Acvaplanare linie dreapta 92.0% 4
Acvaplanare in curva 90.8% 3
Franare pe teren umed 93.2% 6
Manevrare pe teren umed 97.9% 6
Franare pe teren uscat 99.4% 2
Manevrare pe teren uscat 99.4% 7
Zgomot interior 98.6% 7
Rezistenta la rulare 92.9% 3
Pret £77.77 4
Rezultat per total 97.6% =4

Pentru a afla mai multe despre testul Auto Express 2012 si despre celelalte anvelope testate consulta articolul.

Lasa un comentariu

0/5