Skip to content Skip to footer

Cum sa va pregatiti masina pentru vremea de vara

Pregatire masina vacanta

Vara a intrat in forta si in acest an. Este, asadar, foarte important sa va asigurati ca masina dumneavoastra este in stare optima pentru a face fata caldurii si a nu avea probleme cu defectiuni inutile.

Iata o lista a principalelor lucruri pe care trebuie sa le verificam atunci cand pregatiti masina pentru lunile de vara.

Presiunea in anvelope

Temperaturile mai mari care vin cu lunile de vara vor creste probabilitatea ca anvelopele dumneavoastra sa piarda din presiune, asa ca va trebui sa le verificati in mod regulat. Faceti asta in special inainte de calatorii lungi, pentru a evita pierderea dramatica a presiunii. Aceasta poate provoca cresterea rezistentei la rulare si, prin urmare, un consum mai mare de combustibil.

In plus, daca anvelopele sunt deja deteriorate, caldura va creste probabilitatea unei explozii. Un control este relativ usor de facut. In cazul in care anvelopele se afla la presiunea recomandata, autoturismul dvs. va fi, de asemenea, sigur. Daca nu, va va pune siguranta in pericol.

Pregatire masina vacanta
Pregatire masina vacanta

Racire si aer conditionat

Motorul dumneavoastra este proiectat sa functioneze la o anumita temperatura, iar lichidul de racire il mentine la aceasta temperatura. Cu toate acestea, in lunile de vara, autovehiculul va fi supus la temperaturi mult mai ridicate decat in mod normal, dand o presiune suplimentara sistemului dvs. de racire pentru a aduce temperatura motorului la nivelul dorit.

Daca nu stiti cum sa verificati nivelul de racire al motorului si sistemul de racire, ar trebui sa consultati manualul masinii sau sa discutati cu un profesionist.

Daca aveti aer conditionat ar trebui, de asemenea, sa faceti o verificare rapida asupra acestuia.

Ulei de motor si alte niveluri de lichid

Este esential sa tineti cont de nivelurile lichidelor din masina, inclusiv de uleiul de motor. Asigurati-va ca motorul este lubrifiat corespunzator va ajuta la oprirea supraincalzirii sau la corodarea partilor. De asemenea, ar trebui sa verificati si frana si lichidul de directie.

Ingrijirea autovehiculului este o modalitate buna de a va asigura ca toate nivelurile de lichid din masina sunt adecvate si, de asemenea, ca toate celelalte elemente ale masinii dvs. sunt sigure si functionale asa cum ar trebui.

Service

Puteti apela si la un service dedicat pentru aceste verificari.

Sursa poza: https://www.dmv.org/how-to-guides/summerize-car.php

Sursa: http://www.munstertyresandservicing.co.uk/news/how-to-prepare-your-car-for-summer-weather/

Lasa un comentariu

0/5