Skip to content Skip to footer

Noul Pirelli Cinturato P7 Blue – prima anvelopa notata cu AA

anvelope de vara pirelli cinturato p7 blue

Producatorul de anvelope Pirelli a prezentat noul model premium de vara Cinturato P7 Blue in cadrul Grand Prix-ului desfasurat in luna iunie in Valencia, Spania. Modelul a fost expus pe dimensiunea 235/45 R17 si in timpul Targul International ”Reifen Messe” organizat in perioada 5 – 8 iunie 2012 la Essen, Germania. Noul Pirelli Cinturato P7 Blue este primul cauciu notat cu AA de catre comisia care se ocupa cu gestionarea noilor etichete europene pentru anvelope, si a fost special conceput pentru autovehicule cu motoare medii si mari.

anvelope de vara pirelli cinturato p7 blue

Acest nou model a fost dezvoltat de catre inginerii Pirelli din dorinta de a imbunatati caracteristicile ecologice ale modelului Cinturato P7 si a spori siguranta soferului in timpul rularii. Pirelli Cinturato P7 Blue ofera conducatorului auto performate imbunatatite legate de micsoarea distantei de franare si a rezistentei la rulare comparativ cu predecesorul sau Pirelli Cinturato P7, de altfel, prima anvelopa premium ecologica pentru autoturisme cu motoare medii si mari. Dezvoltarea modelului Pirelli Cinturato P7 Blue a fost necesara din cauza cerintelor tot mai mari ale soferilor auto catre anvelope premium, sigure, fiabile, ecologice si performante.

pirelli cinturato p7 blue profil anvelopa

In ceea ce priveste caracteristicele tehnice ale modelului, in testele comparative certificate de catre TUV SUD Germania, Cinturato P7 Blue reduce distanta de franare pe carosabilul ud cu pana la 2,6 metri fata de anvelopele notate cu clasa B, echivalentul a 9% in procente. Noul P7 Blue, asigura o rezistenta la rulare redusa cu pana la 23% comparativ cu anvelopele notate cu clasa C, regasita in consumul de combustibil si emisii. De exemplu, un autovehicul echipat cu anvelope Pirelli Cinturato P7 Blue care va rula cel putin 15.000 km intr-un an, va consuma cu 5,1% mai putin combustibil (echivalentul a 52 litri) si va reduce emisiile de CO2 cu 123,5 kg. La un cost mediu de 1,8 euro/litru, soferul va economisi in medie 93,4 euro in 12 luni.

pirelli cinturato p7 blue cea mai scurta distanta de franare pe ud

Pirelli a mentionat ca noul model nu va fi anvelopa de prim montaj, comparativ cu modelul Cinturato P7 care a fost folosit ca anvelopa de vara de prim montaj (echipare de origine). Ultimul membru al familei Pirelli Cinturato a fost notat cu AA si AB in functie de dimensiune, accentuand si mai mult caracteristicele sale tehnice superioare si tehnologia avansata folosita in producerea lui. In prezent pe piata europeana, noile anvelope de vara Pirelli Cinturato P7 Blue se comercializeaza pentru 11 dimensiuni, dar pana la sfarsitul anului 2012 vor fi introduse inca 3 noi dimensiuni.

Lasa un comentariu

0/5