Skip to content Skip to footer

Noile anvelope de iarna Nokian WR A4

Nokian_WR_A4_with_rim
Anvelopa Nokian WR A4

In timpul iernii trecute, soferii din Europa Centrala au fost deja in masura sa se bucure de anvelopa Nokian WR D4 cu a sa clasa A de aderenta pe carosabil umed, pe mai multe dimensiuni si  Nokian Weatherproof All-Weather, anvelopa utilizabila pe tot parcursul anului.

Noua Nokian WR A4, lansata in Austria in februarie 2016 de compania finlandeza, completeaza familia de anvelope de iarna Nokian Tyres pentru Europa Centrala, fiind una dintre cele mai extinse si mai moderne dezvoltari.

Aceasta anvelopa de iarna fara compromisuri reprezinta noua generatie care urmeaza anvelopei Nokian WR A3, castigatoare a mai multor teste comparative organizate de reviste auto in toata Europa.

Nokian WR A4 este o anvelopa UHP de iarna cu profil asimetric  pentru autoturisme sport de inalta performanta care combina in mod optim aderenta maxima pe zapada cu manevrare de inalta performanta, oferind o conducere echilibrata in conditii meteorologice ce se schimba rapid.

Caracteristicile de aderenta de iarna avansata pe drumuri uscate, umede si acoperite cu zapada impreuna cu performante extrem de stabile si echilibrate la viteze mari in confort maxim completate cu o  rezistenta excelenta la uzura si un consum redus de combustibil fac din anvelopa Nokian WR A4 un produs de top.

Proprietatile privind siguranta anvelopei Nokian WR A4, campioana a vremii schimbatoare de iarna, au fost reglate fin in timpul iernii arctice la White Hell – centrul propriul de testare Nokian Tyres de la Ivalo, Laponia.

Metoda unica de testare a derapajului pe zloata disponibila pe aceasta pista de incercare a permis sa duca caracteristicile pentru lapovita ale anvelopei la un nou nivel.

Proprietatile caracteristice pe drumuri umede si uscate au fost rafinate pe pistele de incercari din Europa Centrala, in Germania si Spania. Imbunatatirea proprietatilor de aderenta pe zapada sau lapovita ale WR A4 Nokian sunt rezultatul a peste patru ani de dezvoltare.

Modelul benzii de rulare, structura anvelopei si compusul de cauciuc inglobeaza  tehnologii inovative de ultima ora realizate de tehnicienii companiei finlandeze ce au necesitat mii de ore de munca pe calculator, comparatii reale in laborator si teste efectuate in diferite conditii.

Mai mult de jumatate din costurile de dezvoltare a produselor Nokian Tyres sunt cheltuite pentru testari severe in intreaga lume.

Nokian_WR_A4_Functional_Performance_Siping
Anvelopa Nokian WR A4

Tehnologia Functional Performance Siping asigura ca fiecare zona, bloc sau striatie din compunerea elegantului model al benzii de rulare sa aiba o forma si un rol precise, optimizate de calculator, lucru care poate fi simtit in proprietatile excelente de aderenta si manevrare. Umarul exterior rigid, striatiile miriapod din zona centrala si striatiile optimizate zonal formeaza impreuna o combinatie controlata care permite anvelopei sa ruleze sigur si confortabil in conditii meteo specifice iernilor din Europa Centrala.

Inovatia Centipede Siping consta in realizarea de striuri zimtate care seamana cu picioarele unui miriapod, dispuse pe blocurile masive care formeaza o nervura longitudinala lata in zona centrala a benzii de rulare. Striurile miriapod tridimensionale esalonate ofera suprafata maxima de contact si lucreaza cu efect deplin la unghiuri diferite de viraj, crescand aderenta pe zapada si zloata si imbunatatind controlul. Compusul din cauciuc care contine cauciuc natural, dioxid de siliciu si ulei de canola asigura o aderenta excelenta pe timp de iarna. Acest compus de inovativ de ultima ora imbunatateste stabilitatea conducerii si rezistenta la uzura.

Nokian_WR_A4_Centipede_Siping
Anvelopa Nokian WR A4

Uleiul de canola ofera rezistenta la uzura. Rezistenta la uzura face ca anvelopa sa fie extrem de rezistent la uzura, impact si intepaturi. Cantitatile mari de cauciuc natural si ulei de rapita asigura ca proprietatile excelente de aderenta pe timp de iarna sa raman aceleasi chiar si pe masura ce temperaturile se schimba si numarul de kilometri adaugati creste. Rezistenta extrem de scazute la rulare are drept consecinta directa un consum redus de combustibil.

„In noua anvelopa de iarna Nokian WR A4, cele mai noi si sofisticate inovatii tehnologice servesc nevoilor  conducatorului auto: WR A4 manevreaza exact ca o anvelopa de vara, atat pe autostrazi uscate sau umede cat si in traficul urban. In cazul in care ninge, ea pastreaza aderenta si pe strat gros de zapada sau pe zloata, ambele la fel de periculoase. Poti conta intotdeauna pe ea pentru a ajunge acasa in siguranta” a declarat managerul pentru dezvoltare produse al Nokian Anvelope, Olli Seppälä.

Oferta dimensionala pentru aceaste anvelope de iarna premium pentru vehicule de inalta performanta cuprinde  inaltimi de la 16 la 21 inch, latimi de la 205 la 245, serii de la 35 la 55 si indici de viteza H, V si W. Selectia versatila include, de asemenea, dimensiuni pentru automobile electrice moderne, cum ar fi Tesla Model S. Produsele speciale in selectie folosesc tehnologia Run Flat, si multe produse sunt marcate XL pentru cea mai mare capacitate de incarcare posibil in dimensiunea respectiva. Oferta completa de dimensiuni pentru acest nou produs premium va fi disponibila pentru consumatori in toamna anului 2016.

Sursa: nokiantyres.com/NokianWRA4

Lasa un comentariu

0/5