Skip to content Skip to footer

Noua anvelopa de vara Michelin Pilot Sport 4 S

Anvelope Michelin Pilot Sport 4S

Prezentata in octombrie 2016 la Mondial de l’Automobile din Paris si in ianuarie 2017 la  North American International Auto Show in Detroit, noua anvelopa de vara UHP Michelin Pilot Sport 4 S este disponibila pe pietele din Europa incepand din ianuarie 2017 si va fi disponibila pe cele din SUA incepand cu martie 2017. Pilot Sport 4 S  inlocuieste Pilot Super Sport  care din 2011, a dominat categoria de anvelope de maxima performanta si a fost etalonul pentru anvelope de inalta performanta de strada din ziua in care a fost lansata. Gama anvelopelor de vara UHP Michelin Pilot Sport 4 S va include pentru piata europeana 34 de dimensiuni pentru diametre ale jantei intre 19 si 20 inci, un portofoliu care  acopera 92 procente din piata, iar pentru piata americana, include initial 35 dimensiuni,cu latimi de la 225 la 345 mm, serii de la 30 pana la 45, si diametre janta variind de la 18 la 20 inch.

Anvelope Michelin Pilot Sport 4S
Anvelope Michelin Pilot Sport 4S

Producatorul de anvelope anticipeaza ca Pilot Sport 4 S va deveni ” una dintre anvelopele sport cu cel mai mare succes proiectata vreodata de Michelin pentru publicul larg.”Conceput pentru masini sport si sedan de inalta performanta, Michelin Pilot Sport 4 S combina cele mai bune caracteristici ale anvelopelor Pilot Super Sport si Pilot Sport Cup 2, oferind placerea de neegalat de a conduce datorita preciziei exceptionale a directiei si stabilitatii directionale. Acesta ofera performante maxime si siguranta pe toate suprafetele de drum datorita amprentei optimizate a benzii de rulare, care adera la drum, in toate situatiile, chiar si cele mai extreme. MICHELIN PILOT SPORT 4 S afiseaza, de asemenea, performante excelente de franare atat pe suprafete uscate si umede, datorita utilizarii tehnologiei bi-compus. Partea exterioara a benzii de rulare foloseste un compus hibrid nou, care promoveaza aderenta pe teren uscat, in timp ce partea interioara utilizeaza un nou compus continand dioxid de siliciu si elastomeri functionali care permit anvelopei aderenta consistenta pe teren umed. Aceaste performante ridicate pe suprafete uscate si umede, de multe ori cu caracteristici contradictorii in lumea anvelopelor super sport, aici au avansat impreuna. MICHELIN PILOT SPORT 4 S este rezultatul unui know-how unic, dezvoltat de inginerii pasionati de munca lor si redefineste standardele categoriei.

Lateral Michelin Pilot Sport 4 S
Lateral Michelin Pilot Sport 4 S

Adaptata pentru conducere la cele mai inalte niveluri pe sosea si pe circuite, acesta s-a pozitionat deja ca numarul unu in clasa sa. Confirmarea a venit din partea organizatiei independente de testare TÜV SÜD din Germania, care a testat in iunie si iulie 2016, folosind dimensiunea 255 / 35 R19 96Y XL, cinci modele de anvelope premium :  Bridgestone Potenza S001, Continental SportContact 6, Dunlop Sport Maxx RT2, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3, Pirelli PZero Nero GT si Michelin Pilot Sport 4 S.In testele efectuate, MICHELIN PILOT SPORT 4 S a depasit cei cinci concurenti importanti in diferite ateliere de lucru, si a devenit prima anvelopa UHP care a dominat simultan o serie de criterii cheie de testare.

Caracteristicile de franare pe drum uscat

Caracteristicile de franare pe drum uscat
Caracteristicile de franare pe drum uscat

MICHELIN PILOT SPORT 4 S i-au trebuit 33,66 metri de franare pentru a ajunge la o oprire completa de la 100 km/h, cu 0,83 metri mai putin decat cel mai bun competitor al sau.

Caracteristicile de franare pe drum umed

Caracteristicile de franare pe drum umed
Caracteristicile de franare pe drum umed

Pe pista umeda, 27,73 metri au fost suficienti pentru a frana si a opri de la 80 km/h, fiind inca o data cel mai bun, cu aproape 2,50 m mai scurt decat ultimul clasat.

Timp pe tur

Timp pe tur
Timp pe tur

Pe un circuit de 2,60 km, MICHELIN PILOT SPORT 4 S a dovedit a fi cu 0,40 secunde pana la 1,39 secunde mai rapid pe tur. Este aproape cu o secunda mai rapid, in medie, pe aceasta distanta relativ scurta. O secunda pare nesemnificativa; cu toate acestea, experienta de conducere va fi complet diferita.

Longevitate

Longevitate
Longevitate

Testele de uzura au fost efectuate de catre Centrul de Testare DEKRA. MICHELIN PILOT SPORT 4 S a demonstrat ca are cea mai buna longevitate din clasa sa, aceasta fiind deocamdata singura anvelopa care sparge bariera celor 50.000 km.

MICHELIN PILOT SPORT 4 este, de asemenea, printre primele anvelope din categorie sa care au obtinut nivelul A pe scala de etichetare europeana (anvelope 19 inch) pentru franare pe suprafete umede. MICHELIN PILOT SPORT 4 S trece, de asemenea, un nou punct de referinta in ceea ce priveste reducerea zgomotului rutier, oferind in acelasi timp un bun nivel de confort. Compania Michelin este implicat in mai multe discipline sportive cu motor in intreaga lume si foloseste aceasta competitie ca un laborator pentru dezvoltarea unor tehnologii de pneuri viitoare, care sunt apoi utilizate in dezvoltarea productiei sale de anvelope. Datele colectate in timpul curselor, din cea mai mare parte a tehnologiilor secrete sau din rețetele amestecurilor de cauciuc, permit inginerilor Michelin sa-si valideze concluziile. MICHELIN PILOT SPORT 4 S utilizeaza metode si materiale elaborate in mod direct in competitii precum FIA World Endurance Championship (WEC) si evenimentul sau emblematic Cursa de 24 de ore de la Le Mans, Formula E si WRC.

Michelin lucreaza in cooperare cu producatorii mondiali de automobile pentru a oferi cele mai adecvate pneuri care sa completeze performantele celor mai exclusiviste modele. Astfel, MICHELIN PILOT SPORT 4 S a fost dezvoltat pentru a satisface proprietarii de autoturisme de la producatori precum BMW M, Ferrari, Ford, Mercedes-AMG si Porsche. La fel ca toate anvelopele high-end Michelin, MICHELIN PILOT SPORT 4 S utilizeaza tehnologia proprietar Michelin Premium Touch pentru a imbunatati aspectul designului peretelui lateral. Acesta este un semn al recunoasterii si stimei in care aceste anvelope sunt sustinute in universul auto. Mai mult decat atat, in timp ce marea majoritate a masinilor sport sunt echipate cu jante cu diametru mai mare si anvelope cu pereti laterali cu profil scazut, MICHELIN PILOT SPORT 4 S are o protectie practica si estetica a jantei, care va evitata, in multe cazuri, contactul intre janta si bordura .

Surse: michelin.com, tyrepress.com, tyrereviews.co.uk, bmwblog.com

Lasa un comentariu

0/5