Skip to content Skip to footer

Michelin Alpin 6 – redefineste standardele de performanta si durabilitate iarna

Testare Michelin Alpin 6

Noile anvelope de iarna Michelin Alpin 6 au fost prezentate in martie 2018 si se caracterizeaza prin fiabilitatea proprietatilor de aderenta si franarea eficienta pe zapada, stabilitatea si usurinta de control pe asfalt umed, functionarea fara probleme, confortul acustic si capacitatea de a optimiza consumul de carburant al vehiculului. Noile Michelin Alpin 6 inlocuiesc modelul Alpin 5 lansat in cursul anului 2014. Cercetariile de patru ani pentru a sasea generatie a acestei linii populare de iarna au dus la o serie de inovatii menite sa contrasteze cu realizariile concurentilor directi Goodyear-Dunlop, Continental, Bridgestone si Pirelli. In ultimii ani, inginerii companiei franceze lucreaza din greu nu numai pe longevitatea modelelor, ci si pe durabilitatea caracteristicilor lor de performanta. Prin urmare, producatorul se straduieste, in orice mod, sa sublinieze eficienta utilizarii anvelopei intr-o stare uzata.

Testare Michelin Alpin 6
Testare Michelin Alpin 6, Credit Shina.Guide

Amintiti-va de tehnologia EverGrip, care a fost deja utilizata cu succes in modelele Michelin Premier A/S, Michelin Premier LTX si Michelin CrossClimate Plus. Este garantia celui mai fiabil contact al pneurilor uzate Michelin A6 cu drumurile de iarna. Caracterul evolutiv al tehnologiei EverGrip consta in faptul ca, la un anumit nivel de uzura, sunt deschise canale de scurgere “ascunse”, care mentin constanta zonei profilului negativ. Este demn de remarcat faptul ca dezvoltatorii au fost atat de concentrati de optimizarea modelului benzii de rulare a anvelopei, incat, la prima vedere, se poate spune ca este dificil de determinat apartenenta acesteia la linia Alpin. Mai multe trasaturi comune are cu o alta noutate din domeniu – Michelin Agilis CrossClimate 2018 cu care Michelin Alpin 6 conecteaza nu doar similitudinea vizuala, ci si solutiile tehnologice. In special, ambele modele utilizeaza aceiasi indicatori de uzura.

Noile anvelope de iarna Michelin Alpin 6
Noile anvelope Michelin Alpin 6, Credit Oponeo

Lamelarea ridicata a sectiunii centrale a benzii de rulare optimizeaza aderenta pe directia longitudinala si transversala, iar blocurile mari ale zonei umarului faciliteaza manevrele la viteza mare. Amestecul de cauciuc Michelin Alpin A6, care include plastifianti speciali si polimeri functionali, impreuna cu silicon, imbunatateste nu numai tractiunea pe zapada si proprietatile de aderenta la suprafetele uscate si umede, dar si cresterea eficientei consumului de combustibil si rezistentei la uzura a benzii de rulare. Rezistenta la inghet a compusului din cauciuc a noilor anvelope de iarna are un efect pozitiv asupra caracteristicilor de manevrare a pneurilor la temperaturi scazute.

Evolutie profil generatia Alpin
Evolutie profil generatia Alpin

Testele efectuate in decembrie 2017 – ianuarie 2018 de catre expertii TUV SUD de testare prealabila a produsului pilot al sezonului de iarna 2018/2019 au evidentiat o serie de avantaje competitive. Astfel, pentru dimensiunea 205/55 R16 91 H, distanta de franare a anvelopei Michelin Alpin 6 este cu 5,4 metri mai mica decat media Bridgestone Blizzak LM001 Evo, Continental WinterContact TS 860, Dunlop Winter Sport 5, Goodyear UltraGrip 9, Pirelli Cinturato Winter si Nokian WR D4.In plus, dinamica acceleratiei si efortul de tractiune a anvelopelor din cea de-a sasea generatie a familiei Alpin sunt mai mari decat cele ale concurentilor atunci cand conduceti pe un deal acoperit de zapada cu o panta de 12%. Iar testele de laborator pentru durabilitate promit o viata mai indelungata a lui Michelin Alpin 6.

Asteptam lansarea oficiala a noul Michelin Alpin 6.

Sursa: Shina.Guide, Oponeo

Lasa un comentariu

0/5