Skip to content Skip to footer

O noua extindere in fabrica de componente Continental din Timisoara – investitie de 12 milioane de euro

Fabrica Continental din Timisoara, ce produse componente electronice, va fi extinsa cu 7.000 de metri patrati in anul 2017. Investitia va fi de 12 milioane de euro.

“Obiectivul nostru este ca pana la finalul acestui an sa incheiem lucrarile de constructie ale extensiei. Ca urmare a acestei investitii vor rezulta peste 7000 mp de spatii destinate birourilor, depozitarii, respectiv zonelor sociale (vestiare, bucatarii si spatii sanitare)”, a declarat directorul fabricii, Franciscoxavier Pujol.

Logo continental

De asemenea, vor avea loc si noi angajari la Timisoara.

“Dorim in acest an sa crestem cu peste 1.000 de noi angajati in Romania pe partea de cercetare si dezvoltare si in productie. Investitia e un pas important atat pentru locatie, cat si pentru Continental pentru a face posibila aceasta crestere“, a explicat Christian von Albrichsfeld, managerul general Continental Romania.

Marirea numarului de angajati este un pas firesc in urma extinderii.

“Continental finalizeaza in aceasta perioada a treia extindere a fabricii, iar produsele si liniile noi care vor fi instalate si volumele mari anuntate din partea clientilor presupun modificari aferente pe plan intern. Primul pas major intreprins in acest sens este completarea echipei, pentru toate pozitiile disponibile, la inceputul anului 2017”, a declarat Franciscoxavier Pujol, directorul fabricii de componente electronice din Timisoara.

Intre 1999-2015, Continental a investit 1,130 miliarde de euro in Romania. Exista sapte unitati de productie si patru centre de cercetare-dezvoltare, in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi.

15 ani in Romania

Prin cele cinci divizii ale sale, Chassis & Safety, Interior, Powertrain, Anvelope si ContiTech, corporatia Continental a avut in 2016 o cifra preliminara de afaceri de circa 40,5 miliarde euro la nivel mondial. Corporatia are in prezent peste 220.000 de angajati, din 55 de tari.

Surse: Wall Street, 0-100.ro

Anvelope Continental

Lasa un comentariu

0/5