Skip to content Skip to footer

Falken lanseaza Eurowinter PCR, anvelope pentru vreme rece

falken-eurowinterhso1-394x800
Anvelopa Eurowinter PCR

Falken Tyre Europe GmbH a dezvaluit noile anvelope de iarna pentru autoturisme si van-uri.

Eurowinter HS01 – noua anvelopa de inalta performanta este produsul a doi ani de dezvoltare si mii de mile de testare, spune Falken.

Una din dezvoltarile acestei perioade sunt noile striuri 3D folosite in noul design inovator al benzii de rulare, pe care Falken le numeste striuri Miura-Ori.

Banda de rulare, de asemenea, are caneluri conexate care ajuta manevrarea in conditii de iarna dure.

Anvelopa este descrisa de Falken ca cel mai recent produs high-tech al sau.

Falken a detaliat obiectivele sale principale de dezvoltare pentru Eurowinter HS01:

  • excelenta pe zapada;
  • aderenta pe gheata si pe teren umed;
  • rezistenta excelenta la acvaplanare;
  • un nivel ridicat al stabilitatii directionale in diferite conditii meteorologice.

Anvelopa Eurowinter HS01 ofera o manevrare mai buna cu 5 procente pe zapada si carosabil umed si o rezistenta la acvaplanare mai buna cu 10 procente fata de predecesoarea sa, adauga Falken.

Anvelopa are, de asemenea, o flexibilitate sporita a peretelui lateral pentru un nivel ridicat de incredere a conducatorului auto, o distanta mai scurta de franare si caracteristici generale de conducere imbunatatite. Acest profil este responsabil pentru o manevrare mai comunicativa si mai consistenta; in plus, scade nivelul vibratiilor la viteze mai mari. Ca urmare a maririi procentului de profil circular, Falken spune  ca manevrarea pe drum uscat a fost de asemenea imbunatatita cu 5 procente. Presiunea optimizata realizata de striurile Miura-Ori sunt folosite pentru a mari suprafata de dislocare a zapezii pentru marirea capacitatii de tractiune si precizia directiei.

9fb0eeb02bdbbd61_800x800ar
Plierea Miura-Ori

Plierea Miura-Ori este o metoda de plisare a unei suprafate plane intr-o zona mai mica, numita dupa astrofizicianul si inventator japonez, Koryo Miura.

Eurowinter HS01 este acum disponibila in zece dimensiuni, cu o suplimentare de 74 de dimensiuni disponibile in august 2017. HS01 va fi disponibila cu diametre janta de 13 la 20 inch, seriile 35 la 70 si indici de viteza T, H, V si W.

Cea mai noua generatie a lui Falken Eurowinter are o rezistenta la rulare eticheta UE nivel C-E, eficienta de franare umeda nivel B-C si un zgomot de nivel 2. Falken a adaugat, de asemenea, la gama sa de produse o anvelopa de iarna pentru van-uri – Eurowinter VAN01.

Caracteristicile Eurowinter VAN01 sunt:

  • Rezistenta la uzura imbunatatita in mod semnificativ;
  • Imbunatatitirea tractiunii pe zapada;
  • Imbunatatire manevrabilitatii.

Obiectivele de dezvoltare principale ale companiei au fost : extinderea duratei de serviciu, economie de combustibil imbunatatita si performante remarcabile pe carosabil umed sau cu zapada.

Falken-EUROWINTER-VAN01
Anvelopa Eurowinter PCR

Design-ul benzii de rulare a noii anvelope de iarna Falken VAN01 cu caracteristici ACP (Adaptive Constant Pressure) asigura o uzura redusa si o viata mai lunga, stabilitate directionala si tractiune generala.

Presiunea se distribuie in mod uniform pe intreaga suprafata a benzii de rulare. In comparatie cu predecesorul sau, manevrarea pe zapada a fost imbunatatita cu 20 procente, tractiunea pe zapada cu 10 procente si franarea pe drum umed cu 5 procente. Canelurile transversale fixe si un design al benzii de rulare cu blocuri defazate central intensifica energia de compresie exercitata pe zapada si noroi si intensifica efectul de auto-curatare.

Falken spune ca acesta este un nivel de tractiune solid si consistent pentru zapada si noroi.

Un model al benzii de rulare unidirectional, in combinatie cu cresterea densitatii striatiilor, serveste pentru intensificarea tractiunii pe zapada, imbunatatirea aderentei pe teren umed si creste rezervele de siguranta la acvaplanare.

Falken foloseste, de asemenea, tehnologia sa 4D-Nano, utilizand simularea la scara nano pe super calculator pentru a imbunatati legaturile moleculare  dintre componentele amestecului de cauciuc. Tehnologia 4D Nano a permis imbunatatiri privind durata de uzura, eficienta consumului de combustibil si tractiunea pe drum umed. Tehnologia patentata 4D- Nano a fost, de asemenea, utilizat pentru a reduce rezistenta la rulare cu 15 la suta si de a prelungi durata de viata cu 30 la suta fata de predecesoarea sa.Eurowinter VAN01 este disponibila incepand din iulie 2016 in 17 dimensiuni, cu diametre janta de la 14 la 16 inch, seriile 60-75 si indici de viteza R sau T. Acesta are o rezistenta la rulare eticheta UE nivel C-E, eficienta de franare umeda nivel A si un zgomot de nivel 2. Toate dimensiunile sunt marcate cu simbolul M+S si simbolul fulg de nea (3-varfuri de munte cu fulg de zapada).

Sursa: tyrepress.com

Lasa un comentariu

0/5