Skip to content Skip to footer

Continental si Volkswagen stabilesc un nou record Guinness

record guinness volkswagen anvelope continental purecontact

Volkswagen America a stabilit un nou record mondial pentru cel mai scazut consum de combustibil al unei masini non-hibrid (3,05 l/km), succes stabilit in timpul calatorie prin 48 de state din SUA. Recordul a fost inregistrat cu un set de anvelope Continental PureContact cu tehnologia EcoPlus, intr-un Passat TDI Clean Diesel condus de catre doi soferi. Reprezentantii Continental au declarat ca acest record depaseste pragul initial de 3,51 l/km, cat si recordul vehiculului hibrid de 3,68 l/km.

,,Suntem extrem de mandri sa luam parte la succesul Volkswagen Guinness World Record “, a declarat Travis Roffler, Director de Marketing Continental America. Calatoria de 13.071,09 km parcursi in doua saptamani cu doar 397,24 l de combustibil, reprezinta o dovada clara a increderii pe care Volkswagen, Wayne Gerdes si Bob Winger au avut-o in modelul nostru de vara PureContact. Acest record mondial demonstreaza, cu siguranta, beneficiile tehnologiei EcoPlus pentru toti conducatorii auto.”

record guinness volkswagen anvelope continental purecontact
In centru Jon Browning (Presedinde & CEO Volkswagen Group America) alaturi de Bob Winger (stanga) si Wayne Gerdes (dreapta) la sediul Volkswagen America din Herndon, 24.07.2013.

In data de 7 iunie 2013 masina a plecat de la sediul Volkswagen America din Herndon, Virginia, si s-a intors pe data de 24 iunie 2013. Wayne Gerdes, jurnalist auto si fondatorul site-ului cleanmpg.com, a fost pilotul principal, in timp ce Bob Winger, un inginer electronist implicat in numeroase proiecte energetice si de conservare, a fost copilot. Calatoria i-a purtat pe cei doi de-alungul a 48 de state din SUA, pe o suprafata de 8.122 mile (13.071,09 km) cu doar 104.94 galoane (397,24 litrii) de combustibil si numai un set de anvelope de vara Continental PureContact.

Pentru a doua oara in mai putin de doua luni cauciucurile Continental au fost utilizate in stabilirea unui record mondial Guinness. Pe 11 mai, Johan Schwartz a spulberat recordul pentru cel mai lung drum in deriva, intr-un BMW M5 Sedan echipat cu anvelope Continental ContiSportContact 5P in cadrul BMW Performance Center in Greenville, South Carolina.

Lasa un comentariu

0/5