Skip to content Skip to footer

In perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1.6 miliarde euro in activitatile din Romania

Continental, o companie de tehnologie, isi propune sa investeasca in parteneriate cu orasele din Romania in care opereaza, o mobilitate cat mai buna. Continental incearca sa identifice oportunitatile locale de cercetare-inovare si sa le conecteze cu problemele si problemele de mobilitate globala, pentru a contribui la lansarea de noi proiecte in acest domeniu in Romania.

”Comunitatile in care sunt locatiile noastre insumeaza 1 milion de locuitori, o populatie in crestere ceea ce determina si o circulatie mai intensa, iar acest fapt transforma traficul in provocarea majora a viitorului. Toti ne dorim siguranta pe sosea, mobilitate, aer curat si locuri de parcare disponibile. Pentru a face acest lucru posibil e nevoie ca orasele sa isi regandeasca traficul si sistemele de transport. Orasele se pot folosi de tehnologiile dezvoltate de Continental (de exemplu, siguranta intersectiilor) pentru a imbunatati traficul, pentru a reduce accidentele si emisiile CO2”, spune dr. Christian von Albrichsfeld, Country Head Continental Romania.

Timp de aproape 20 de ani, dezvoltarea si sustinerea societatii este una dintre directiile strategice ale companiei in Romania.

”Gandim pe termen lung si suntem partenerul comunitatii. Am sprijinit renovarea si dotarea de laboratoare in special pentru universitati din Sibiu, Timisoara si Iasi, am sprijinit echipe de liceeni in competitii internationale precum cele de robotica si ne-am implicat si in dezvoltarea sistemului de invatamant dual. Si toate aceste lucruri vom continua sa le facem si in 2019 pentru a putea atrage cei mai talentati oameni de pe piata si pentru a dezvolta locatiile noastre din Romania”, a spus Anica Stoica, director national de resurse umane Continental Romania.

In perioada 1999-2018, Continental a investit circa 1,6 miliarde euro in activitatile din Romania. Toate cele 5 divizii Continental sunt reprezentate in Romania. Continental detine sapte unitati de productie si patru centre de inginerie in Timisoara, Sibiu, Carei, Nadab, Brasov si Iasi. Doar in 2018, Continental Romania a directionat peste 600.000 de euro spre proiecte educationale, renovarea de spitale sau centre medicale, sustinerea de evenimente culturale, incurajarea miscarii si a sportului. Continental a facut investitii de 240 de milioane de euro in 2018 in locatiile sale din Romania, in infrastructura, echipamente si in tehnologii de varf.

La sfarsitul anului 2018, peste 20.000 de persoane au lucrat in centre de inginerie si unitati de productie din Romania, dintre care o treime sa specializat in software si IT & C, electrotehnica, mecanica si inginerie de proces. Ei lucreaza in echipe internationale pe principalele tendinte ale industriei auto, conectivitate, conducere autonoma, mobilitate si metode cum ar fi inteligenta artificiala, big data etc.

Sursa si detalii » Sursa 2»

Anvelope Continental

Lasa un comentariu

0/5