Skip to content Skip to footer

Cand incepe iarna pentru anvelope?

anvelope iarna caracteristici obligatorii 2011

Din luna noiembrie 2011 echiparea autovehiculelor comerciale si a autoturismelor cu cauciucuri de iarna sau cauciucuri all season va deveni obligatorie. Alegerea corecta a unor anvelope de iarna pentru masina dumneavoastra trebuie sa devina prioritara. Multi soferi se intreaba totusi de ce este atat de important sa ai anvelope de iarna si de ce nu pot rula si cu vechile anvelope de vara.

Practic iarna incepe pentru anvelope atunci cand temperaturile scad sub 7 grade Celsius! Este necesar sa va echipati autovehiculul cu anvelope de iarna pentru ca sub aceasta temperatura cauciucul de vara se intareste si rotile isi pierd aderenta. Producatorii de anvelope folosesc in compozitia cauciucului de iarna materiale care sunt adecvate temperaturilor scazute cu care ne confruntam iarna, au profile mai adanci si de cinci ori mai multe lamele decat o anvelopa de vara. Datorita acestor caracteristici apa va fi evacuata mult mai rapid de sub banda de rulare si cauciucul va oferi o aderenta mult mai buna pe un carosabil acoperit de zapada, inghetat sau umed.

Diferitele testele efectuate arata ca aderenta pe carosabil umed scade de doua ori fata de carosabilul uscat, aderenta pe zapada scade de doua ori fata de carosabilul umed, iar aderenta pe carosabilul acoperit cu polei este de doua ori mai mica decat aderenta pe zapada. Pentru a alege corect o anvelopa de iarna trebuie sa tineti cont si de stilul dumneavoastra de conducere, de zonele unde veti rula cu masina pe timp de iarna si de numarul de kilometrii ce ii veti rula. Se recomanda ca in aceste conditii de circulatie sa se utilizeze anvelope de iarna pentru toate clasele de autovehicule.

anvelope iarna caracteristici obligatorii 2011

Lasa un comentariu

0/5