Skip to content Skip to footer

Michelin Pilot Sport 4 castiga testul Auto Express 2016

Testare Auto Express 2016

MICHELIN Pilot Sport 4, model lansat la inceputul acestui an, a castigat testul pentru anvelope de vara Auto Express 2016. Noul Pilot Sport 4 a castigat Auto Express Ultimate Tyre Test “cu o marja clara” in conducerea pe uscat. Cauciucul s-a comportat bine in aproape toate categoriile de testare, care includ manevrare pe uscat, franare pe uscat, manevrare pe umed, franare pe umed, viraje pe umed, acvaplanare linie dreapta, acvaplanare in curbe, rezistenta la rulare si zgomot in habitaclu. Michelin Pilot Sport 4 a concurat impotriva a opt anvelope: Pirelli P Zero, Continental ContiSportContact 5, Dunlop SP Sport Maxx RT 2, Goodyear Eagle F1 Asymmetric 3, Hankook Ventus S1 evo2, Falken Azenis FK510, Yokohama Advan Sport V105 si Vredestein Ultrac Vorti. Toate au fost testate impreuna pe aceeasi pista, pe aceeasi masina VW Golf GTI si pe aceeasi dimensiune de anvelope 225/40 R18.

Testare Auto Express 2016
Testare Auto Express

Specialistii revistei Auto Express au declarat: “Exista o animatie a directiei care face ca majoritatea rivalilor sa para moi si spongiosi”, adaugand: “Aceasta a fost steaua testelor de franare pe umed facandu-i pe rivali sa arate ca niste cauciucuri obisnuite. A existat, de asemenea, o diferenta clara la franarea pe uscat”. Astfel, Michelin Pilot Sport 4 a fost in top in cadrul testelor de franare pe uscat si franare pe umed. Totusi, nu a excelat in doua aspecte: zgomotul produs in habitaclu si pret – a fost a doua cea mai scumpa anvelopa din test. Privind mai atent, in acest caz, costul sugereaza ca aparent sirul de performante nu a fost sustinut. Pe de alta parte, Vredestein Ultrac Vorti a fost cel mai vechi pneu proiectat dintre cele testate de catre Auto Express. Intr-adevar, jumatate din anvelopele testate au venit pe piata in 2016, ceea ce inseamna ca oricare dintre cele mai in varsta au avut un dezavantaj distinct in acest test comparativ. Acest aspect demonstreaza cat de rapid noi produse sunt in curs de dezvoltare si lansare, fapt prin care ciclul de viata a produsului, anvelopa auto, fiind mai scurt ca niciodata.

Rezultate test anvelope vara Auto Express 2016
Rezultate test Auto Express

Potrivit Michelin, multe dintre tehnologiile incorporate in noile anvelope Michelin Pilot Sport 4, au fost dezvoltate prin implicarea producatorului in Formula E – prima serie mondiala de curse pentru masini electrice monopost. Rebeca Nieto, Director Comercial Michelin pentru autoturisme, Van si 4 x 4 in Marea Britanie si Irlanda, a declarat: “Michelin Pilot Sport 4 este dovada urmarii caii  catre filosofia noastra adresata strazii. Ne-am implicat cu Formula E de la inceputurile sale, pentru ca am stiut ca vom invata atat de mult intr-un interval foarte scurt de timp. Aceste curse folosesc o dimensiune de anvelope care se refera la automobile pentru drumuri obisnuite si are loc pe drumuri reale cu gropi, suprafete aspre sau vopsite, caroiaje si orice altceva cu care soferii se confrunta in fiecare zi. Nu numai ca, anvelopa trebuie sa fie capabila sa manevreze la inalta performanta in ambele medii – umed si uscat, dar aceasta trebuie sa fie extrem de durabila si trebuie sa fie foarte eficienta pentru a prelungi durata de viata a bateriei “.

Pista testare Auto Express 2016
Pista testare Auto Express

Banda de rulare sensibila a anvelopei Michelin Pilot Sport 4 se adapteaza la suprafata drumurilor datorita interactiunii dintre arhitectura, modelul benzii de rulare si amestecul de cauciuc. Tehnologia New Dynamic Response consta intr-o centura de armare hibrida cu aramida si nylon care asigura controlul optim al directiei. Intre timp un nou amestec omogen de cauciuc combina caracteristicile elastomerilor functionali pentru a imbunatati distributia fina de dioxid de siliciu, sporind franarea pe umed, in timp ce evacuarea apei este maximizata cu caneluri longitudinale adanci si late. Noul amestec este, de asemenea, responsabil pentru imbunatatirea longevitatii si eficientei energetice a anvelopei.

Gama Michelin Pilot Sport 4
Gama Michelin Pilot Sport 4

Sursa : tyrepress.com, autoexpress.co.uk, etyres.co.uk

Lasa un comentariu

0/5