Skip to content Skip to footer

Semperit AG Holding:investitii majore la fabrica din Polonia

fabrica Sempertrans Belchatów

Segmentul Sempertrans, parte a grupului producatorului de anvelope Semperit, isi extinde productia de benzi transportoare la fabrica  Belchatów din Polonia. Investitia totala va ajunge la aproximativ 40 de milioane de euro pana in 2015, investitie menita sa extinda capacitatea de productie pentru cererea din ce in ce mai ridicata pentru produsele Sempertrans. Aceasta este cea mai mare investitie a grupului Semperit.

fabrica Sempertrans Belchatów
,,In ultimii trei ani ne-am intensificat activitatea de vanzari, mai ales in America de Sud si Asia, si am deschis segmente de piata aditionale. Prin urmare, Sempertrans a reusit sa stabileasca un punct de plecare in piete complet noi“, a declarant Thomas Fahnemann, CEO-ul Grupului Semperit, explicand motivul acestei investitii la scara larga. ,,Trebuie sa extindem capacitatile de productie, astfel incat sa avem posibilitatea de a continua expansiunea pe pietele la care nu am vut acces pana in prezent. Prin decizia noastra de a investi in fabrica din Belchatów, ne extindem pozitia tehnologica in segmentul de benzi transportoare de cea mai inalta calitate si ne propunem sa cream noi locuri de munca industriale in Europa”, a adaugat acesta.

Investitia devine urmatorul pas in strategiei de crestere Semperit in cadrul sectorului industrial. Crestere pietei benzilor transportoare este determinata, in mare parte, de cererea din ce in ce mai mare de energie si de materii prime. Sempertrans Belchatów este una dintre cele mai mari instalatii de benzi transportoare din Europa, fiind specializata in fabricarea de curele si cabluri de otel si benzi transportoare textile. Produselor Sempertrans sunt folosite in diferite domenii precum minerit, industria de otel si ciment, centrale electrice si industria transporturilor.

Anul acesta Sempertrans a introdus pe piata o noua banda transportoare, care economiseste pana la 25% din energia necesara in timpul operatiunii fata de o centura conventionala. Prima mare comanda a fabricii pentru 30 de km din acest produs, determina o reducere de energie care corespunde consumului mediu anual a 10.000 de case din Europa de Vest.

Lasa un comentariu

0/5