Skip to content Skip to footer

Pirelli – un milion de anvelope la fabrica din Silao

inaugurare fabrica producator de anvelope pirelli

Fabrica Pirelli din Silao, Mexic, inaugurata in luna mai 2012 a atins pragul de un milion de anvelope produse. La inaugurare, Marco Tronchetti Provera, Presedinte si CEO Pirelli, spunea ca: ,,deschiderea unei noi fabrici in Mexic reprezinta un pas important in planul nostru de dezvoltare internationala. Aceasta tara ofera oportunitati excelente, atat datorita dinamicii pozitive a cererii locale, cat si a pozitiei sale strategice, reprezentand practic o baza industriala ideala pentru a servi intreaga zona NAFTA si pentru a implini cu succes strategia noastra premium.”

inaugurare fabrica producator de anvelope pirelli
Inaugurare in 2012 a fabricii Pirelli din Silao, Mexic

La mai putin de un an de la inaugurarea fabricii, mai multi directori Pirelli printre care Paolo Ferrari, CEO-ul Pirelli pentru regiunea NAFTA, Giuliano Menassi, Industrial Operations Director Pirelli, Tom Gravalos, CEO-ul Pirelli Mexic, Fernando Madeira Toledo, Industrial Director Pirelli Mexico, alaturi de cativa politicieni locali precum Miguel Marquez, Guvernatorul Guanajuato, si Héctor López Santillana, Secretarul Guanajuato pentru Dezvoltare Economica, s-au adunat pentru a comemora acest parcurs de exceptie. ,,Am reusit sa incheiem cu success prima faza a procesului si sa producem primul nostru milion de cauciucuri in timp record, totul datorita muncii echipei noastre locale”, a declarat Ferrari. ,,Suntem recunoscatori tuturor autoritatilor care au fost partenerii nostri in tot acest demers” , a continuat acesta.

pirelli silao mexic
Miguel Márquez Márquez, Guvernator Guanajuato (stanga) si Paolo Ferrari, CEO-ul Pirelli pentru regiunea NAFTA (dreapta), alaturi de alte persoane publice locale, au comemorat pragul de un milion de anvelope atins la fabrica Pirelli din Silao, Mexic

In aceasta faza initiala s-au investit 300 de milioane de dolari, urmand ca alte 100 milioane de dolari sa fie cheltuiti pana in 2017, in vederea cresterii capacitatii de productie. Fabrica Silao, prima fabrica Pirelli din Mexic si a 22-a la nivel mondial, produce anvelope premium pentru turisme, cat si cauciucuri pentru camioane usoare pentru pietele din SUA, Canada si Mexic. Conform declaratiilor companiei, aproximativ 60% din anvelopele comercializate in regiunea NAFTA urmeaza sa fie produse in Silao.

In 2012 compania Pirelli a declarat ca noua uzina ,,va spori productivitatea fabricii pe care grupul deja o are in regiunea NAFTA, in Roma, Ga., specializata in productia de cauciucuri folosind tehnologia MIRS. De fapt, Pirelli va reusi sa isi creasca capacitatea pentru a satisface cerintele regiunii NAFTA datorita productiei locale, care in 2011 a reprezentat 6%, in 2012 11%, si care va continua sa creasca pentru a ajunge in cele din urma la 53% in 2015. De asemenea, fabrica din Mexic va ajuta la reducerea costurilor logistice, va oferi consumatorilor un serviciu mai eficient, va reduce fluxul importurilor din Brazilia, permitand productiei braziliene sa ce concentreze mai mult pe zona Americii Latine.”

Capacitatea uzinei Silao, care acopera o suprafata de 135.000 de metri patrati, va ajunge la 3,5 milioane de anvelope Pirelli in 2015 si 5,5 milioane de bucati in 2017. Pe langa aspectele legate de volum, in prezent fabrica are in jur de 1000 de angajati, producatorul de cauciucuri doreste sa creasca numarul la pana in 1800 in 2017. Investitia totala a companiei se va ridica la 400 milioane de dolari pana in anul 2017.

Lasa un comentariu

0/5